ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με Τζιμπούρ-Αραβίδη η ΑΕΚ καθάρισε νωρίς 3-0 την Καλλονή και στρογγυλοκάθισε στη δεύτερη θέση

Με Τζιμπούρ-Αραβίδη η ΑΕΚ καθάρισε νωρίς 3-0 την Καλλονή και στρογγυλοκάθισε στη δεύτερη θέση

Νωρίς νωρίς καθάρισε 3-0 η ΑΕΚ την Καλλονή στο Ολυμπιακό στάδιο και συνέχισε την επέλασή της, διατηρώντας την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Με γκολ του Τζιμπούρ και δύο του Αραβίδη, η ΑΕΚ συνέχισε τα τρίποντα με τον Πογέτ στον πάγκο.

Χωρίς πολλά-πολλά οι κιτρινόμαυροι έδειξαν με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό στο ΟΑΚΑ. Με σεμιναριακό τρόπο ξεκλείδωσε την άμυνα της Καλλονής η ΑΕΚ. Η ομάδα του Πογέτ με γρήγορο και κάθετο παιχνίδι βρήκε νωρίς-νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τζιμπούρ να εκμεταλλεύεται την σέντρα του δημιουργού Γιόχανσον μόλις στο 5ο λεπτό. Εξίσου καλή ήταν και η αντίδραση των φιλοξενούμενων, που προσαρμόστηκαν άμεσα στα δεδομένα και ανέβασαν σωστά τις γραμμές τους. Παρά την καλή εικόνα, η ομάδα της Λέσβου προδόθηκε για δεύτερη φορά από την δεξιά πλευρά της άμυνάς της, όταν ο Ντίντακ βρήκε χώρο για γύρισμα και ο Αραβίδης έκανε εύκολα το 2-0 λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. 

Το δεύτερο τέρμα «ζέστανε» τον κόσμο και τους «κιτρινόμαυρους», που ανέβασαν στροφές και πίεσαν την αντίπαλη άμυμα, που έδειχνε να έχει χάσει την συνοχή της. Οι παίκτες του Θεοδωρίδη άφησαν την μπάλα στα πόδια της Ένωσης, ενώ τα σουτ που επιχειρούσαν έξω από την περιοχή, δεν ενόχλησαν τον Μπαρόχα. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε με την ΑΕΚ ορισμένες φορές να «παγιδεύεται» στην τελική πάσα και να πετάει ευκαιρίες για να αυξήσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ πριν μπει στα αποδυτήρια. 

Με τα νεύρα στην… τσίτα ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο για την Ένωση. Ο Τζήλος στο 50’ δεν είδε την ανατροπή του Τζιμπούρ από τον Τσαμπούρη και οι γηπεδούχοι «πείσμωσαν». Παρότι η Καλλονή άγγιξε με δύο κολλητές ευκαιρίες το γκολ (60’ και 61’), είδε αμέσως μετά το ματς να «τελειώνει» όταν ο Αραβίδης νίκησε με σουτ στην κίνηση τον Χογκ (62’) έπειτα από σέντρα του Γκάλο. 

Από εκεί και πέρα όλα έδειχναν να έχουν κριθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πάντως, η ομάδα της Λέσβου πλησίασε και πάλι στο γκολ της τιμής, εκμεταλλευόμενη τις κακές εξόδους του Μπαρόχα, που όμως δεν κόστισαν στους κιτρινόμαυρους. Από την πλευρά της, η ομάδα του Πογέτ –πιστή στο γρήγορο παιχνίδι- θα μπορούσε να φτάσει και σε άλλα γκολ, όμως τα «χάλασε» στην τελική προσπάθεια. 

Μέτρια η διαιτησία του Τζήλου από την Λάρισα.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89’ Κορδέρο), Μπουονανότε, Πλατέλλας (63’ Βάργκας), Τζεμπούρ (76’ Μάνταλος), Αραβίδης 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο (65’ Ούκα), Γιορέντε (84’ Ευαγγελιδάκης), Κεϊτά, Χιντασέλι (65’ Ξύδας), Γεωργίου, Καλτσάς, Σάμπα, Μανούσος 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.