ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Κυριακίδης κατέβασε ρολά και ο Παναιτωλικός έμεινε όρθιος 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο

Ο Κυριακίδης κατέβασε ρολά και ο Παναιτωλικός έμεινε όρθιος 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, πίεσε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο τον Παναιτωλικό, αλλά για μια ακόμη αγωνιστική δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Το 1-1 του Αγρινίου, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και οι Περιστεριώτες καθηλώθηκαν στην 14η θέση της βαθμολογίας. Ο Μπρίτο έχανε τα… άχαστα απ’ την μία μεριά, ο Κυριακίδης έκανε με εντυπωσιακές επεμβάσεις το παιχνίδι της ζωής του από την άλλη.

Ο Παναιτωλικός σε ένα ακόμα ματς δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και έμεινε στην 13η θέση με 13 βαθμούς. Τουλάχιστον κράτησε τον αντίπαλό του σε απόσταση τριών βαθμών. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται πάντως για την διαιτησία του Βοσκάκη, ο οποίος τους αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κάπελ στο 7΄.

Στο σημερινό ματς περισσότερο, είχε ανάγκη τη νίκη ο Ατρόμητος, διότι οι πέντε σερί ήττες στη Super League (οι τρεις με Δέλλα) έχουν «τσαλακώσει» πολύ την εικόνα των «μπλε». 

Μάλιστα, ο 39χρονος τεχνικός είχε να βρει λύσεις σε διάφορους… γρίφους, όπως ήταν η απουσία του Φυτανίδη και του Κυβρακίδη και στο δεξιό άκρο της άμυνας χρησιμοποίησε τον Ούμπιντες! 

Πάντως, ο Ατρόμητος μπήκε πολύ πιο καλά από τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι, ήταν καλύτερος στο πρώτο εικοσάλεπτο και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4’ , όταν ο Μπαστάκος σέρβιρε στον Λημνιό που είχε φάτσα το τέρμα, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 18’ ο Ναπολεόνι νικήθηκε από τον Κυριακίδη σε τετ-α-τετ και πήρε το κόρνερ. Από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά πήρε μπρος και η ομάδα του Αγρινίου και το παιχνίδι έγινε ρώσικη ρουλέτα. Ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Περιστερίου ήταν πολύ καλύτερη, έχασε ευκαιρίες, με τον Μπρίτο να είναι μέσα στις περισσότερες απ’ αυτές. Από ένα σημείο και μετά ήταν εμφανές ότι ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν αγχωμένος και τις τελείωνε είτε βιαστικά, είτε άτσαλα με το αποτέλεσμα να είναι ίδιο. 

Τελικά, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 65’. Ο Μπρίτο ελίχθηκε ωραία, παίρνοντας αρχικά την μπάλα κοντά στην σέντρα και στη συνέχεια ξεμαρκαρίστηκε και πλάσαρε τον Κυριακίδη. Η χαρά κράτησε για λίγο, καθώς στο 69΄ύστερα από προσπάθεια του Κάπελ και κόντρα, η μπάλα έφθασε στον Βιγιαφάνες που νίκησε τον Γκορμπούνοφ από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας. 

Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για τον Ατρόμητο με τον Μπρίτο να γίνεται μοιραίος, καθώς σπατάλησε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες επηρεασμένος από τις προηγούμενες. Μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει το ματς ο Παναιτωλικός, αλλά ο Κάπελ δεν ολοκλήρωσε ανεπιτυχώς τη φάση στο τετ-α-τετ με τον Γκορμπούνοφ στο 85ο λεπτό.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κέβιν, Μύγας, Κούσας, Παπάζογλου (72′ Χαντάκιας), Μάρκος Πάουλο, Κουτρομάνος, Ρουσκουσέδα (77′ Ντάνι Μπεχεράνο), Βιγιαφάνες, Κάπελ, Μαρκόφσκι

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντονές, Μπρίτο (90′ Μπάλλας), Λαζαρίδης, Λημνιός (83′ Στόιτσεφ), Μπαστάκος (72′ Πίτου Γκαρσία), Γοδόι, Ούμπιντες, Ουσέρο, Ναπολεόνι, Κούρος

Σαφείς αιχμές κατά του διαιτητή της αναμέτρησης Βοσκάκη άφησε μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο ο τεχνικός του Παναιτωλικού Γιάννης Ματζουράκης: «Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο διαιτητής ήταν ανασταλτικός παράγοντας για εμάς και την προσπάθειά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησε το παιχνίδι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 O προπονητής της ομάδας του Περιστερίου Τραϊανός Δέλλας είπε: «Είμαστε προβληματισμένοι από την εικόνα μας στο ματς. Το παιχνίδι θα έπρεπε να είναι 0-3,0-4. Είναι πολύ λυπηρό για την προσπάθεια που κάναμε, όμως, δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, Ο δρόμος θα καλυφθεί όπως θέλω εγώ και θ’ αποδώσουμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός πως αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις βγαίνουν, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.