ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου καίνε την ΕΠΟ και απειλεί με κυρώσεις τις ΠΑΕ

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου καίνε την ΕΠΟ και απειλεί με κυρώσεις τις ΠΑΕ

Με κυρώσεις απειλεί τις ΠΑΕ η ΕΠΟ σε περίπτωση που δεν πάρουν μέρος στους αγώνες κυπέλλου που έχει ορίσει για το τριήμερο 15-17/12 (την Τρίτη 15/12 αναμένεται να γίνουν οι αγώνες Αχαρναϊκός-Ηρακλής και Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα). Τα τηλεοπτικά δικαιώματα… καίνε την Ομοσπονδία και αν απέχουν οι ποδοσφαιριστές απ’ τα καθήκοντά τους, τότε θα υπάρξουν κυρώσεις για τις ΠΑΕ, βάσει των άρθρων 21 και 42 του ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 21, 3α κάνει λόγο για απώλεια του αγώνα στα χαρτιά και χρηματική ποινή από 8.000 έως 40.000 ευρώ για “αγώνα που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων”.

Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 3δ προβλέπει ότι “εάν ο αγώνας δεν τελέστηκε ή δεν έληξε με υπαιτιότητα και των δύο ομάδων δεν προσμετράται για την έκτιση ποινών για καμία από τις ομάδες και οι ως άνω ποινές επιβάλλονται και στις δύο ομάδες”. Δηλαδή μηδενισμός και για τις δύο ομάδες.

Επιπλέον, στο άρθρο 42 οι ποινές για “Αποχώρηση ομάδας-Διακοπή αγώνα-Παραίτηση” από παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας είναι αυστηρότερες, με την παράγραφο 4α να αναφέρει:

«Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιονδήποτε λόγο -εκτός από τις άλλες συνέπειες- χάνει τον αγώνα και επιβάλλονται σε βάρος της σωρευτικά α. χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες έως πενήντα χιλιάδες  ευρών και β. ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος”.

Συνάντηση ΠΣΑΠ με Κοντονή

Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ, η οποία αποτελούνταν από τους Διονύση Δημόπουλο (πρόεδρος του Συνδέσμου), Γιάννη Λαζανά (αντιπρόεδρος του Συνδέσμου) και Θανάση Μακρυνιώτη (νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου), συναντήθηκε την Πέμπτη (10/12) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να κατέβουν σε αποχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος τους ΠΣΑΠ είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει μιλήσει με τους αρχηγούς των ομάδων και τους παίκτες της Εθνικής, οι οποίος τάχθηκαν υπέρ της αποχής, τόνισε ότι γίνονται επαφές μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ενώ επεσήμανε πως ο λόγος που αποφασίστηκε η αποχή είναι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων για τη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου για την στήριξη των ποδοσφαιριστών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.