ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Βέλλιος είχε το ρόπαλο και με τρία χτυπήματα καθάρισε 3-0 την Καλλονή

Ο Βέλλιος είχε το ρόπαλο και με τρία χτυπήματα καθάρισε 3-0 την Καλλονή

Ο Ηρακλής δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει ιδιαίτερα κόντρα στην Καλλονή, αφού και την υποψία ευκαιρίας την έκανε γκολ ο Βέλλιος, οδηγώντας με χατ-τρικ τον Γηραιό στη νίκη, 3-0.

Με τη νίκη τους αυτοί οι “κυανόλευκοι” έφτασαν τους 21 βαθμούς και παραμένουν σε τροχιά… Ευρώπης. 

Ο Ηρακλής έχοντας (και πάλι) ως μεγάλο πρωταγωνιστή του τον Απόστολο Βέλλιο, ουσιαστικά «καθάρισε» την μπουγάδα από το πρώτο μέρος με τον Έλληνα επιθετικό να πετυχαίνει στο διάστημα αυτό δύο γκολ (έφτασε τα οκτώ στο πρωτάθλημα) και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ηρακλής, ευτύχησε να προηγηθεί (14’) στην πρώτη φάση που έφτιαξε  στο παιχνίδι με τον Γιάννη Πασά, να δίνει έτοιμο γκολ στον Έλληνα επιθετικό, που με ένα απλό άγγιγμα στη μπάλα, την έστειλε στο βάθος της εστίας του Χογκ.

Ένα γκολ, που έδωσε ψυχολογία στους «κυανόλευκους» που δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα, δύο εκ των οποίων σπατάλησε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης.

Η Καλλονή από τη δική της πλευρά, δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Χουάντερσον, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ των Μανούσου και Καλτσά.

Στο 34’ ο Μπουκουβάλας, ανατράπηκε εντός της περιοχής από τον Γουέρε, όμως ο Αρετόπουλος «έκλεισε» τα μάτια και έδειξε παίζεται, ωστόσο εννιά λεπτά αργότερα, ο ρέφερι από τα Τρίκαλα, είδε το χέρι του Κρολ μέσα στην περιοχή και άμεσα έδειξε το σημείο του πέναλτι (σ.σ. το πρώτο της σεζόν για τον Ηρακλή). Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Βέλλιος, που δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Μαλτέζο πορτιέρε για να κάνει το 2-0.

Ρίσκαρε η Καλλονή, αλλά έπεσε στον Χουάντερσον

Η Καλλονή μη έχοντας άλλη επιλογή, βγήκε στην επίθεση με προφανή στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως ο Χουάντερσον, είπε “όχι” στο 52′ στον Μανούσο, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι. 

Ο Ηρακλής, από τη δική του πλευρά, οπισθοχώρησε, έδωσε μέτρα στους φιλοξενούμενους, θέλοντας κυρίως να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ που είχε “χτίσει” από το πρώτο ημίχρονο. Ο Νίκος Καραγεωργίου, έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί, όταν πέρασε στο γήπεδο τον Κενάν Μπραργκάν, που έδωσε ενέργεια μεσοεπιθετικά στην ομάδα και μάλιστα μέσα σε δύο λεπτά (62′, 64′) έχασε και δύο καλές στιγμές για να σκοράρει.

Χατ-τρικ ο Βέλλιος

Ο,τι δεν κατάφεραν Μπαργκάν και Μανούσος, το πέτυχε (πάλι) ο Απόστολος Βέλλιος που στο 70′ πέτυχε και τρίτο γκολ στο παιχνίδι, με τον Ελληνα επιθετικό, να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Κυριακίδη και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή να νικάει τον Χογκ που και πάλι δεν είχε… απάντηση.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, αφού μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, το μόνο αξιοσημείωτο γεγονός της αναμέτρησης ήταν το standing ovation που γνώρισε ο Βέλλιος, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Λουκίνα.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Βέλλιος (75′ Λουκίνας), Ρομάνο (86′ Ζαμπάζης), Πασάς (56′ Περόνε).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Κεϊτά, Καλτσάς, Γουέρε (59 Μπαργκάν), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (76′ Ελλακόπουλος), Μανούσος, Κρολ (46′ Σπυρόπουλος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.