ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Πλατανιάς σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα στις 17 νίκες με το 1-1 στα Περιβόλια

Ο Πλατανιάς σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα στις 17 νίκες με το 1-1 στα Περιβόλια

Μετά από 17σερί νίκες, o Πλατανιάς έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό. Με παλικαρίσια εμφάνιση και παρά τα σοβαρά λάθη του Σπάθα η ομάδα των Χανίων κράτησε στο 1-1 τους ερυθρόλευκους στα Περιβόλια.

Ο Πλατανιάς ήταν η μοναδική ομάδα εντός συνόρων που κατάφερε φέτος να μην χάσει από τον Ολυμπιακό (έστω και στο κύπελλο). Ακολουθώντας την ίδια συνταγή τον σταμάτησε και στο πρωτάθλημα και δικαίως παίρνει τον τίτλο του κακού του δαίμονα! 

Ο Πλατανιάς προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Ράμος, άγγιξε την νίκη, όμως οι «ερυθρόλευκοι» με το 13ο φετινό γκολ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έσωσαν τουλάχιστον το αήττητο (1-1), αν και είδαν το νικηφόρο τους σερί να σταματάει στα Περιβόλια.

Με εξαίρεση μία φάση στα 50 δευτερόλεπτα, όταν ο Ντουρμάζ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ξέχασε να σημαδέψει εστία, ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που έπαιζε κανονικό ποδόσφαιρο. Οι Κρητικοί όχι μόνο δεν «έφαγαν» φάση, αλλά σε κάθε ευκαιρία σημάδευαν τον Μαζουακού, παράγοντας καθαρές φάσεις!

Σε τρεις περιπτώσεις ο (άγιος) Ρομπέρτο έβαλε το χεράκι του, αποκρούοντας κεφαλιά του Μενδρινού (11’), μακρινό σουτ του Αποστολόπουλου (13’) και κοντινό διαγώνιο σουτ του Γουνδουλάκη στο 32’ (εδώ έβαλε το… ποδαράκι του). Αυτό που μύριζε ότι έρχεται, ήρθε τελικά στο 35ο λεπτό. Ο Γουνδουλάκης με υπέροχη 30άρα μπαλιά σημάδεψε την πλάτη της άμυνας, ο Ράμος ελίχθηκε υπέροχα, πέρασε τον Ντα Κόστα και με βολέ κεραυνοβόλησε τον Ισπανό τερματοφύλακα για το 1-0, στο πρώτο γκολ των Κρητικών στο πρωτάθλημα μετά από 425 αγωνιστικά λεπτά!

Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ στο φετινό πρωτάθλημα θύμωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού που μέχρι να βγει το ημίχρονο (κρατήθηκαν 5 λεπτά καθυστέρηση για πτώση τάσης του ρεύματος), πίεσαν αφόρητα και ήταν καταιγιστικοί (όπως η βροχή που δυνάμωσε απότομα), όμως έπεσαν πάνω στον Σωτηρίου, ο οποίος έπιανε τα… πάντα! Για την ακρίβεια έπιασε συρτό σουτ του Τσόρι (37’) διαγώνιο βολέ του Πάρντο μετά από λάθος απομάκρυνση του Γκνιάτιτς (39’), πλασέ του Ιντέγε (42’) και μακρινό σουτ του Σαλίνο (48’)! Μάλιστα ενώ το ρολόι είχε φτάσει στο… 50 (και κάτι), μία σέντρα – ξυραφιά από τον (κορυφαίο στο πρώτο μέρος) Αποστολόπουλο απέτυχε για ελάχιστα να βρει τον Ράμος που θα φυσούσε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η διακοπή της ανάπαυλας έκανε τον καιρό να ηρεμήσει και τον Ολυμπιακό να… ξεφουσκώσει. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχασε την φούρια της και σπατάλησε το πρώτο μισό της επανάληψης, φλυαρώντας ακατάπαυστα. Την ίδια στιγμή, η πολύ συμπαγής ομάδα του Παράσχου δεν σταμάτησε να κρυφοκοιτάει για το δεύτερο γκολ, με μία ασυνεννοησία Σιόβα – Ρομπέρτο σε σέντρα του Γουνδουλάκη να προκαλεί πανικό. Κάπου εκεί, ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να εμπιστευτεί το πιο σίγουρο του χαρτί.

Η είσοδος του Κώστα Φορτούνη (αντί του Καμπιάσο) άλλαξε το σχήμα στο πιο επιθετικό 4-3-3 και ξαφνικά ο Ολυμπιακός άρχισε να τσουλάει το τόπι πιο ορθολογικά και να πιέζει όλο και περισσότερο τους Κρητικούς. Φάση καθαρή δεν έβγαλε όμως η πίεση απέδωσε καρπούς (74’, 1-1), όταν μακρινό σουτ του Ντουρμάζ που κόντραρε στον Σελίν ξεγέλασε τον Σωτηρίου και ο Φορτούνης που πήρε το ριμπάουντ, έκανε σε κενή εστία το 1-1, στο 13ο φετινό του γκολ. Τι έγινε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης; Μονότερμα.

Παιχνίδι στο μισό γήπεδο, αλλά χωρίς κλασική φάση. Οι αμέτρητες σέντρες και τα φάουλ γύρω από την περιοχή του Σωτηρίου πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα και κάπως έτσι, η πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήταν πια γεγονός.

Με λάθη σε βάρος του γηπεδούχου η διαιτησία του Σπάθα

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισλάβιεβιτς, Μενδρινός (74’ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (81’ Μιλούνοβιτς), Ράμος (88’ Δημήτρης) 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59’ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (85’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (85’ Πουλίδο), Ιντέγε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.