ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Ροντέο” το Καραϊσκάκη με τον Δημητρόπουλο να κάνει όργια σε βάρος του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να κερδίζει με γκολ του Ομάρ στο 7΄

“Ροντέο” το Καραϊσκάκη με τον Δημητρόπουλο να κάνει όργια σε βάρος του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να κερδίζει με γκολ του Ομάρ στο 7΄

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη 1-0, αλλά η διαιτησία του Δημητρόπουλου έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να γύρει η πλάστιγγα υπέρ των ερυθρόλευκων, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι ραγδαίες.

Ο Δημητρόπουλος άφησε ατιμώρητες τις μπουνιές (Μιλιβόγεβιτς) και τις αγκωνιές (Μποτία), όμως έδειξε μέγιστη ευαισθησία στον «σημαδεμένο» Τζαβέλλα τον οποίο έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη (66’)! Ο βοηθός Τουμπακάρης έκοψε με κατά φαντασία οφσάιντ στην επανάληψη δύο φορές τους Μακ και Σκόνδρα και ο Ολυμπιακός με γκολ του Ομάρ από νωρίς (7’) πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. 

Τα πρώτα λεπτά δεν τα είδε ανθρώπινο μάτι, παρά μόνο αυτά όσων ήταν στο γήπεδο. Το πέπλο καπνού από τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν μετά το ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Θύρας 7, έκανε την ατμόσφαιρα να θυμίζει τοπίο στην ομίχλη, με τους 22 παίκτες να ψάχνουν να βρουν μόνο τον διπλανό τους, αποφεύγοντας τα ρίσκα!

Όταν η κάπνα έφυγε, οι παίκτες του Ολυμπιακού απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7, ανοίγοντας όταν το ρολόι έδειχνε ακριβώς 7:29! Ο Ομάρ έκανε κάθετη κούρσα, πήρε την μπάλα σε τέλειο timing από τον Πάρντο, πέρασε με ευκολία τον Μιγκέλ Βίτορ και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0, σκοράροντας για πρώτη φορά από τις 30 Νοεμβρίου του 2014!  

Θα περίμενε κανείς το γρήγορο γκολ να… αποκεφαλίσει τον Δικέφαλο του Βορρά και να προκαλέσει τρικυμία στους παίκτες του. Παραδόξως, λειτούργησε διαφορετικά, κατευναστικά για τους γηπεδούχους, που αποφάσισαν να κάνουν διαχείριση του προβαδίσματος. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να πάει με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, που γίνονταν εύκολη λεία, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει φάσεις, με το καλό σουτ του Ντουρμάζ (16’) να κοντράρει στον Χατζηϊσαΐα και να φεύγει κόρνερ. Ο Δημητρόπουλος άφησε ατιμώρητες τις… μπουνιές του Μιλιβόγεβιτς στον Τζαβέλλα σε φάση, που ο Έλληνας μπακ του έδειχνε απορημένος τα ματωμένα του δόντια και από εκεί και μετά πρωταγωνιστές ήταν μόνο… μερικά μαρκαρίσματα. 

Ο Σάσα Ζντιέλαρ σε ρόλο βεντούζας στον Μπερμπάτοφ έγινε σκιά του Βούλγαρου χρησιμοποιώντας ουκ ολίγα επαγγελματικά φάουλ, ο θαρραλέος ρούκι Χατζηϊσαΐας καθάριζε πίσω ότι κινούνταν και ο ΠΑΟΚ άρχισε να ξεθαρρεύει, χτυπώντας τον Αρτούρ Μαζουακού. Σε δύο περιπτώσεις ο Κίτσιου «τρύπησε» την πλευρά του Γάλλου μπακ, όμως οι παράλληλες του σέντρες σε φάσεις μισό – γκολ δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Στην πρώτη (25’) ο Μποτία με αυτοθυσία πρόλαβε τον Αθανασιάδη, ενώ στην δεύτερη περίπτωση (36’) η παράλληλη σέντρα-σουτ πέρασε ανεκμετάλλευτη, δίχως ο ΠΑΟΚ καν να κάνει τελική σε αυτές τις φάσεις υπερ-αριθμίας που έβγαλε.

Ο προσεκτικός Ολυμπιακός αναθάρρησε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου Πάρντο σε σέντρα του Ομάρ (40’) έφυγε ψηλά, ενώ δύο λεπτά αργότερα (42’) ο Ιντέγε έφυγε στην πλάτη της άμυνας από κάθετη του Φορτούνη, όμως καθυστέρησε να σουτάρει, με αποτέλεσμα ο Βελλίδης να διώξει την παράλληλη σέντρα του Νιγηριανού.

Η επανάληψη ήταν ένα άλλο ματς. Ακόμα λιγότερο ποδοσφαιρικό. Εκεί την σκυτάλη πήρε ο Δημητρόπουλος, ο οποίος με τον βοηθό του Τουμπακάρη πετούσαν φωτιές! Ένα λάθος του Βελλίδη που έφερε μία κεφαλιά του Φορτούνη άουτ (50’) ήταν η μοναδική ποδοσφαιρική ευκαιρία, αφού από εκεί και μετά άρχισαν τα… όργανα!

Ο «σημαδεμένος» Τζαβέλλας φορτώθηκε με πρώτη κάρτα για… αψιμαχία με τον Πάρντο, όμως τα καλύτερα ήρθαν αργότερα. Ο Τουμπακάρης κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μακ που φεύγει μόνος του από αριστερά, ενώ την σκυτάλη παίρνει αργότερα ο Δημητρόπουλος, ο οποίος έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα (!) σε αγκωνιά του Μποτία στον κρόταφο του Μπερμπάτοφ, που αποτελεί ορισμό της αποβολής και με περίσσια ευαισθησία έδειξε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια (66’) στον Τζαβέλλα για φάουλ στον Πάρντο. 

Οι αριθμητικές ισορροπίες (10 με 10) επανήλθαν όταν ο Ζντιέλαρ (70’) αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κάρτα, όμως το ματς είχε χαλάσει. Ο Τουμπακάρης ως… λίμπερο ανέκοψε άλλη μία φορά με φανταστικό οφσάιντ τον Σκόνδρα (σε φάση ίδια με αυτή του Μακ) και το έργο είχε ολοκληρωθεί. Ένα σουτ του Ιντέγε (72’) και μία κεφαλιά του Φουστέρ (84’) ήταν οι μόνες ποδοσφαιρικές φάσεις σε ένα ματς που έπαψε να είναι ποδοσφαιρικό πολύ ώρα πιο πριν, το τελευταίο σφύριγμα που επικύρωσε το τελικό 1-0.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα):  Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (79’ Φουστέρ), Ντουρμάζ (73’), Πάρντο (82’ Σεμπά), Ιντέγε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Μιγκέλ Βίτορ, Χατζηϊσαΐας, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Τζιόλης (80’ Σάμπο), Μπερμπάτοφ, Πέλκας (68’ Σκόνδρας), Μακ, Αθανασιάδης (62’ Γκολάσα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.