ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ΕΠΟ απάντησε στην ΑΕΛ για τα ύποπτα παιχνίδια

Η ΕΠΟ απάντησε στην ΑΕΛ για τα ύποπτα παιχνίδια

Η θεσσαλική ΠΑΕ Λάρισας ανέφερε πως είχε στείλει αναλυτικό φάκελο στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με ύποπτα ματς, αλλά εκείνη ακόμα δεν είχε παραδώσει την υπόθεση στα αρμόδια θεσμικά οργανα.

Η ΕΠΟ τοποθετήθηκε επί του θέματος και με ανακοίνωση τόνισε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2016 και προς αποκατάσταση της αλήθειας η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να επαναλάβει, για πολλοστή φορά, τα ακόλουθα: 

Η εταιρία Sportradar είναι αποκλειστική συνεργάτης της ΟΥΕΦΑ στον τομέα της ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής παρακολουθεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των επίσημων διοργανώσεων των ομοσπονδιών-μελών της ΟΥΕΦΑ και συντάσσει αναφορές -στην αγγλική- στις περιπτώσεις που προκύπτουν ενδείξεις χειραγώγησης, τις οποίες αποστέλλει στην ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ στη συνέχεια τις διαβιβάζει στις κατά περίπτωση εθνικές Ομοσπονδίες μεταξύ των οποίων και η Ε.Π.Ο. 

Αμέσως μόλις τις παραλάβει, η ΕΠΟ -χωρίς καμία εξαίρεση- τις διαβιβάζει στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς και στον αρμόδιο αθλητικό Εισαγγελέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα μεριμνά άμεσα για την μετάφραση των αναφορών και εν συνεχεία για την αποστολή αυτών προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Όπως είναι γνωστό εξάλλου η ΕΠΟ και η Sportradar συνεργάζονται άμεσα μόνο στον τομέα πρόληψης του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων στην χώρα μας. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η εν λόγω εταιρία παραδίδει για λογαριασμό της ΕΠΟ, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων και στους υπευθύνους άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε ποδοσφαιριστές, ομάδες, διαιτητές, προπονητές και παράγοντες σε μία προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην αλήθεια. 

Με εκτίμηση 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.