ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλέξης Κούγιας: «Ξεβράκωσα τον διαιτητή για να μην τον σκοτώσουν»

Αλέξης Κούγιας: «Ξεβράκωσα τον διαιτητή για να μην τον σκοτώσουν»

Ο Αλέξης Κούγιας οδηγεί την Λάρισα στην Super League και είναι από τους μεγάλους πολέμιους πολλών στραβών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη διαδρομή του έχει περάσει από πολλές ομάδες τις οποίες προασπίζει με κομψό, αλλά και άκομψο τρόπο.

Ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε πως και γιατί ξεβράκωσε διαιτητή, αλλά και πολλά στην παραγοντική του διαδρομή

 «Είμαι στον Άρη Πετρούπολης και παίζουμε έναν αγώνα με τον Ατρόμητο Περιστερίου. Τον Ατρόμητο τον είχαν τότε δύο παιδιά που ήταν ιδιοκτήτες καφετέριας. Μαθαίνω ότι δύο μέρες πριν, ένας διαιτητής, ονόματι Πολύζος, που ήταν αστυνομικός πήρε 1,8 εκατομμύρια δραχμές για να μας διαλύσει. Οι διαιτητές έρχονται συνήθως με ταξί, αυτός ήρθε με περιπολικό. Ολοκληρώσαμε τον αγώνα με εννιά παίκτες και ο διαιτητής σφυρίζει τρία πέναλτι εις βάρος μας. 

αι τα τρία τα έπιασε ο τερματοφύλακάς μας και το ματς έληξε 0-0. Μετά τη λήξη, μπήκε ο κόσμος μέσα στο γήπεδο. Για να εκτονώσω την κατάσταση, γιατί θα τον λιντσάριζαν, του είπα: “ρε συ αλήτη! Τι κάνεις; Θα σε σκοτώσουν”. Και αφού του είπα: “για να δω πού έβαλες τα λεφτά που πήρες” κάνω μια κίνηση στην τσέπη, τραβάω το σορτσάκι και έμεινε γυμνός. Ήθελα να βγάλω την τσέπη για να τον ξεφτιλίσω και να εκτονωθεί ο κόσμος, για να μην τον σκοτώσουν».

«Το 1994 ως πρόεδρος του Άρη Πετρούπολης, ήταν ο Τριβέλλας στην ΕΠΟ, αποκάλυψα το πρώτο κύκλωμα διαιτητών στο περιφερειακό πρωτάθλημα που αγωνιζόταν τότε η ομάδα μου και ερχόταν συνεχώς δεύτερη. Φαντάσου ότι είχαμε ποδοσφαιριστές όπως ο Αναστασάκος, ο Πατσιαβούρας, ο Θανάσης Δημόπουλος, ο Παπακωστούλης, μια μεγάλη ομάδα για την εποχή που έπρεπε να παίζει ακόμη και Α’ Εθνική. Είχαμε πέντε χιλιάδες κόσμο κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Επτά χρόνια βγαίναμε συνεχώς δεύτεροι. Εκείνη την περίοδο εμφανίστηκε ένας διαιτητής Παππάς από τη Λαμία, ο οποίος προσέγγισε παράγοντα δικό μας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε ότι υπάρχει ένα κύκλωμα διαιτητών και αν θέλουμε μπορούμε να καταθέσουμε ένα εκατομμύριο δραχμές πριν από κάθε εκτός έδρας αγώνα ή και εντός αν θέλουμε. Του είπα προχώρα και μας έδωσε λογαριασμό. Πριν κάνω το οτιδήποτε ενημέρωσα τον τότε πρόεδρο τον Τριβέλλα. Αυτός έκανε μια επιτροπή με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου, τον κ. Μάντζιο. Και του είπα, κοιτάξτε τι είπε αυτός. Λειτουργεί στις τάξεις αυτό το κύκλωμα. Εγώ δέχτηκα την πρόταση, κατέθεσα τα χρήματα και τους πιάσαμε. Φαντάσου τι κακοήθεια είναι αυτή που είπε ο Χατζηαποστόλου που διαστρέβλωσε τελείως την πραγματικότητα. Έγινε επιτροπή από την ΕΠΟ, αποκαλύφθηκαν όλα, βρέθηκαν οι διαιτητές και δεν τιμωρήθηκε κανείς γιατί παραγράφηκε πειθαρχικά το αδίκημα». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.