ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατρακύλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Με μια ομάδα στο Champions League από την σεζόν 2021/22

Κατρακύλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Με μια ομάδα στο Champions League από την σεζόν 2021/22

Μόνο με θαύμα πλέον η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει 2 ομάδες στο UEFA Champions League.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα μας θα εκπροσωπείται με μία μόλις ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μάλιστα δεν είναι καθόλου παράξενο ο πρωταθλητής να ξεκινάει τις περιπέτειες του από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Μετά την χθεσινή (20/02) ήττα του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ, στον πρώτο αγώνα των «32» του Europa League, είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει την 15η προνομιούχο θέση (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 17η με 25.700 βαθμούς).

Μάλιστα, η ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Βασιλεία στο ΓΣΠ, για την ίδια διοργάνωση (0-3), βάζει σε περιπέτειες και την Ελλάδα, καθώς η εκπρόσωπος της Ελβετίας, που είναι στην 20η θέση με 24.800 βαθμούς, απειλεί να «σπρώξει» την χώρα μας στην 18η θέση της κατάταξης της UEFA.

Σε τέτοιο ενδεχόμενο, η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα αρχίζει νωρίτερα τις υποχρεώσεις της και συγκεκριμένα από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Την τρέχουσα σεζόν, οι αγώνες του ξεκίνησαν στις 9 Ιουλίου και του δεύτερου στις 23 του ίδιου μήνα.

Η 19η Κροατία (24.875β.) και η 18η Σερβία (25.500) έχουν τεθεί «εκτός μάχης», αφού δεν έχουν ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εφόσον η Ελλάδα παραμείνει στην 17η θέση θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται η Ισπανία με 98.426 βαθμούς (7 ομάδες), μπροστά από την Αγγλία (87.176/7 ομάδες) και την Γερμανία (69.927/6 ομάδες).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.