ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Super League 1: Σε αναμονή για το «οκ» της κυβέρνησης – Τι είναι το προς έγκριση «πρωτόκολλο αγώνα»

Super League 1: Σε αναμονή για το «οκ» της κυβέρνησης – Τι είναι το προς έγκριση «πρωτόκολλο αγώνα»

«Σπριντ» για να καλύψει ημερομηνίες και… αγωνιστικές προϋποθέσεις από την ποδοσφαιρική Λίγκα στην Ελλάδα, καθώς αναμένεται το τελικό «οκ» της κυβέρνησης για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το διήμερο 6-7 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα play offs και στις 19 Ιουλίου να ολοκληρωθούν: αυτό είναι το σχέδιο της Superleague για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, το οποίο συζητήθηκε χθες Δευτέρα στο ΔΣ.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν 13 πιθανές ημερομηνίες (“slots”) για 10 ματς, έτσι ώστε αν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού να υπάρχουν «κενές» ημερομηνίες (πέντε μέρες καραντίνα για κάθε ομάδα σε περίπτωση κρούσματος). Το πλάνο για τα play out (7 αγωνιστικές) προβλέπει προς το παρόν ένα ματς, καθε Κυριακή.

Αυτή η πρόβλεψη, βέβαια, δεν λύνει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα αν παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοϊού σε κάποια ομάδα, όμως παρέχει ένα “μαξιλαράκι” στη Λίγκα για να διαχειριστεί το θέμα χωρίς η ομάδα στην οποία θα έχει παρουσιαστεί το κρούσμα να χάσει ένα παιχνίδι (ή και δύο σερί παιχνίδια) άνευ αγώνος. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η UEFA για τη λήξη των πρωταθλημάτων είναι η 2α Αυγούστου: άρα υπάρχει χρονικό περιθώριο και για “επιμήκυνση” της σεζόν μετά τις 19 Ιουλίου σε περίπτωση κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η Λίγκα θα περιμένει και την έγκριση του “πρωτόκολλου αγώνα”, (όλοι περίμεναν και τη σημερινή οριστική απόφαση για την ημερομηνία επανεκκίνησης από το ΔΣ), ενώ όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν και πάλι για να “επικυρωθούν” σε επόμενο ΔΣ της Λίγκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου; Το θέμα δεν συζητήθηκε στο σημερινό ΔΣ, αλλά η πρόβλεψη είναι αυτές οι τρεις αναμετρήσεις (ρεβάνς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ρεβάνς Αρης – ΑΕΚ και τελικός) να διεξαχθούν μετά τη λήξη των play offs. Από τις 19 Ιουλίου μέχρι το τέλος του μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.