ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελληνικό πρωτάθλημα: «Σεντονάτο» διπλό για την ΑΕΚ – Κέρδισε (1-3) τον Παναθηναϊκό και περιμένει

Ελληνικό πρωτάθλημα: «Σεντονάτο» διπλό για την ΑΕΚ – Κέρδισε (1-3) τον Παναθηναϊκό και περιμένει

Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της και κέρδισε με 1-3 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πλέον οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα περιμένουν τα ευχάριστα από το «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Η Ένωση ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση με τον «δικέφαλο του Βορρά» και ελπίζει πως θα «κοιμηθεί» έχοντας την ισοβαθμία. Μάλιστα οι δύο «δικέφαλοι» αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στην επόμενη, προτελευταία, αγωνιστική των play – off.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Ν. Τσιγκρίνσκι. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ουκρανός ήταν αμαρκάριστος και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Διούδη. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός απάντησε οκτώ λεπτά αργότερα με τον Κουρμπέλη. Ο Μπουζούκης σέντραρε από αριστερά, με τον Έλληνα μέσο να κερδίζει με κεφαλιά τον Μπάρκα.

Ο υψηλός ρυθμός των πρώτων λεπτών παρέμεινε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου με τον Καμπετσή να φτάνει κοντά στο να δώσει το προβάδισμα στους «πράσινους» στο 31ο λεπτό. Έπειτα από φανταστική ενέργεια του Κουρμπέλη, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ.

Η Ένωση ήταν τελικά αυτή που βρήκε το γκολ, στο 43ο λεπτό ο Νέλσον Ολιβέιρα πίεσε τον Κολοβέτσιο, βρέθηκε απέναντι στον Διούδη και έγραψε το 1-2. Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου με τον Μάνταλο, όμως το σουτ του ήταν άστοχο.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Έπεσε αισθητά ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα έδωσαν χώρο σε αυτούς του Δώνη, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν και δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Μπάρκα.

Η ΑΕΚ έκλεισε πολύ σωστά τους διαδρόμους και κατάφερε να κρατήσει το σκορ. Η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 93ο λεπτό, ο Κουρμπέλη έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του Αραούχο, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι.

Ο Ντανιέλε Βέρντε που είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έγραψε το τελικό 1-3.

Έτσι έπαιξαν

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης (84′ Μπεκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Ανουάρ (65′ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46′ Σερπέζης), Μπουζούκης (88′ Κολοβός), Καμπετσής (46′ Περέα), Μακέντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (91′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (90′ Βέρντε), Λιβάια (81′ Οικονόμου), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.