ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: «Λύτρωση» στο 95′ για την Ένωση που παραλίγο να ισοφαριστεί στο 103′!

Σπάνιο: Και τα τρία γκολ επιτεύχθηκαν με πέναλτι!

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: «Λύτρωση» στο 95′ για την Ένωση που παραλίγο να ισοφαριστεί στο 103′!

Σε έναν αγώνα «θρίλερ» στην Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, όπου με δύο εκτελέσεις πέναλτι κατάφερε να πάρει το «τρίποντο».

Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό, απάντησε ο Αντζιέλσκι στο 90′ σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και ο Γκατσίνοβιτς στο 95′ έκανε το 2-1 από την άσπρη βούλα.

Ο Μάνταλος κέρδισε και τα δύο πέναλτι της Ένωσης.

Ακυρώθηκε γκολ για οφσάιντ του Έρλινγκμαρκ στο 83′ και ο Χατζισαφί έσωσε την Ένωση στο 103′ πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε επίσης με πέναλτι στο 90ο λεπτό. Ο Αντζιέλσκι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιντιμπέ μέσα στην περιοχή, όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ.

Πριν από το πέναλτι του Αντζιέλσκι, ο Ατρόμητος είχε πετύχει γκολ με τον Έρλινγκμαρκ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον βοηθό. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και συμφώνησε με την απόφασή του.

Στο VAR φάνηκε ότι ο Αντζιέλκσι έφυγε από κανονική θέση και το πέναλτι δόθηκε. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στάνκοβιτς, ενώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σιντιμπέ.

Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ ξανά με πέναλτι. Ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Έρλινγκμαρκ και ο Γκατσίνοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, χτυπώντας με Πανένκα, το οποίο βρήκε στόχο.

Στο φινάλε ο Ατρόμητος έφτασε στο 103′ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Χατζισαφί απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, έπειτα από κεφαλιά του Αντζιέλσκι.

Η εικόνα του αγώνα

Από το ξεκίνημα του ματς, η ΑΕΚ έβγαλε επιθετική διάθεση, αλλά ο Ατρόμητος ήταν σταθερός στο αμυντικό του πλάνο και δεν άφησε… διαδρόμους προς την εστία του για την Ένωση. Όσο όμως περνούσαν τα λεπτά, τόσο ανέβαινε και η πίεση των γηπεδούχων και είχαμε τις πρώτες φάσεις του ματς.

Η ΑΕΚ έκλεβε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και ανανέωνε τις προσπάθειές της στα καρέ του Τσιντώτα. Ο Ατρόμητος όμως είχε βάλει «πούλμαν» μπροστά από τη μεγάλη του περιοχή και αμύνθηκε μαζικά. Τελικά, η πίεση της Ένωσης έφερε αποτέλεσμα στο 31’.

Η φαλτσαριστή σουτάρα του Αραούχο εκτός της περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και πριν πάρει το «ριμπάουντ» ο Μάνταλος, ο Τσακμάκης τον ανέτρεψε με τον αγκώνα.

Ο διαιτητής έδωσε το κλασικό πέναλτι και ο Άμραμπατ στάθηκε εύστοχος από τα ένδεκα βήματα, κάνοντας το 1-0.

Λίγο πριν, στο 28’, είχαμε μια φάση που ο Αραούχο πήδηξε για κεφαλιά και στην προσπάθειά του έριξε στο έδαφος τον Κεσχρίντα, με την μπάλα όμως να βρίσκει στη συνέχεια στο χέρι του παίκτη του Ατρομήτου.

Ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Τσιντώτα να «βγάζει» τα σουτ του Πόνσε και τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα άουτ σε κοντινή κεφαλιά.

Σε αυτό το διάστημα, η Ένωση κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, με τους Πισάρο, Μάνταλο, Αραούχο και Άμραμπατ να βοηθούν τα μέγιστα στην ανάπτυξή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45+3), ο Ασεβέδο έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μήτογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.