ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Εθνική Κ19 έχανε με 5-0 στο ημίχρονο από τη Νορβηγία αλλά παραλίγο να πετύχει την ανατροπή

Με 5-4 έχασε η Εθνική Ελλάδας Κ19

Η Εθνική Κ19 έχανε με 5-0 στο ημίχρονο από τη Νορβηγία αλλά παραλίγο να πετύχει την ανατροπή

Η Εθνική Νέων ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλτας, καθώς έχανε με 5-0 από τη Νορβηγία, ωστόσο προς το τέλος ήλπισε ότι θα μπορέσει να πάρει κάτι. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε 5-4 από τη Νορβηγία στη Μάλτα και τώρα χρειάζεται ένα μικρό «θαύμα» για να προκριθεί στην τετράδα. Θέλει δύο νίκες στους επόμενους αγώνες της και ο πρώτος (7/7) είναι εναντίον της Ισπανίας, οκτώ φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης…

Με το σκορ στο 3-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, η εθνική εκτροχιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ. Ο Ρόαλντσοϊ στο 6΄, ο ΄Όντεγκαρντ στο 15΄ και ο Φλατάκερ στο 18΄ «καθάρισαν» το ματς πριν καν ξεκινήσει, αξιοποιώντας απίστευτα ατομικά λάθη των Ελλήνων διεθνών. Κάποιες άτυχες στιγμές, όπως η μεγάλη ευκαιρία του Γκιτέρσου για το 1-1 ή το δοκάρι του Σπυράκου για το 3-1 στο 24΄, είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυτη κατάρρευση.

Έμπλεοι εκνευρισμού και λανθασμένων αποφάσεων, οι παίκτες μας «φλέρταραν» με το ρεκόρ της ευρύτερης συντριβής σε τελική φάση EURO U19 (Αγγλία-Σλοβενία 7-1 το 2009). Ο Σκόβγκολντ στο 36΄ και ο Οντεγκαρντ στο 44΄ διαμόρφωσαν το 5-0.

«Φρένο» στην κατηφόρα μπήκε στο β΄ ημίχρονο, για δύο λόγους. Οι Νορβηγοί απέσυραν ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες τους, ενώ ο Τάσος Θέος έριξε στο ματς έναν ποδοσφαιριστή που κανείς δεν κατάλαβε για ποιον λόγο δεν ξεκίνησε το ματς: τον Στέφανο Τζίμα. Ο 17χρονος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του με ένα ωραίο γκολ στο 51΄ και αμέσως μετά ένα σουτ στο δοκάρι στο 54΄. Μόλις το ματς μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, η εθνική μας πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα ενός λεπτού και διασκέδασε τις εντυπώσεις.

Στο 80΄ ο Σταυρόπουλος, μετά από σύγχυση στην περιοχή και στο 81΄ ο Τζίμας, μετά από ασίστ του Κυριόπουλου, διαμόρφωσαν το 5-3. Στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5΄) ο αρχηγός Αλέξης Καλογερόπουλος έγραψε το τελικό 5-4 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκούμα.

Τα τέσσερα γκολ στο β΄ ημίχρονο σίγουρα βελτιώνουν την ψυχολογία του προπονητή και των παικτών, που καλούνται πλέον να κάνουν μια μεγάλη υπέρβαση.

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η εθνική παρουσιάστηκε ανέτοιμη, ενώ αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος δεν κατάφερε να βρει λύσεις για τις απουσίες (λόγω καρτών) του Κεραμίτση και του Σμυρλή. Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Κούτσια (δεν τον άφησε η ομάδα του να ταξιδέψει στη Μάλτα), ο αντικαταστάτης ήταν έτοιμος: Τζίμας, όμως έμεινε έξω στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο κρίθηκαν τα πάντα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Λουϊς Πιμέντα): Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χαράμ (46΄ Χόλτεν), Μπάσι (46΄ Άντρεσεν), Ροαλντσόι (62΄ Μπρούσετ), Σκόγκβολντ, Όντεγκαρντ (46΄ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλατάκερ (46΄ Φαράας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Δεληγιάννης, Τσίκος (60΄ Γκούμας), Συμεωνίδης (82΄ Νικολάου), Σπυράκος, Κωττάς (46΄ Σταυρόπουλος), Γκολφίνος (61΄ Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46΄ Τζίμας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.