ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι της Αθήνας: Κέρδισε 1-2 τον Παναθηναϊκό με ανατροπή στη Λεωφόρο

Προκλητικό πανό από τους οπαδούς των «πρασίνων» πριν την έναρξη του ματς

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι της Αθήνας: Κέρδισε 1-2 τον Παναθηναϊκό με ανατροπή στη Λεωφόρο

Η ΑΕΚ είναι η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της Αθήνας κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Η Ένωση κέρδισε με 1-2 μέσα στη Λεωφόρο σε ματς για την 5η αγωνιστική της Super League, σε ένα ματς που ξεκίνησε με ένταση, λόγω ενός προκλητικού πανιού από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, το οποίο ανάγκασε τους «κιτρινόμαυρους» να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο.

O Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 10′ με τον Τζούριτσιτς, ωστόσο η ΑΕΚ αντέδρασε με την περιβόητη «καρδιά της πρωταθλήτριας» και αφού ισοφάρισε με τον Τσούμπερ στο 36′ έκανε και το 1-2 με τον Πινέδα στο 69′ και πήρε μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο.

Το ματς 

Αν κάποιος είναι θιασώτης του «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», τότε μάλλον δεν θα πόνταρε σε νίκη των Πράσινων, οι οποίοι είδαν παίκτη τους να τραυματίζεται στα 20 δευτερόλεπτα… Ο Μάγκνουσον ήταν ο άτυχος, έχοντας μια άσχημη προσγείωση, με συνέπεια να αντικατασταθεί στο 4′ από τον Γεντβάι. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν κακή για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία δεν άργησε να σκοράρει.

Στο 10′ ο Ιωαννίδης πέρασε την κάθετη για τον Τζούριτσιτς και αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και από δύσκολη γωνία αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του, στέλνοντας τελικά τη μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ήταν το τέλειο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, αλλά οι Κιτρινόμαυροι δεν πτοήθηκαν. Αντιθέτως, μετά το πρώτο 10λεπτο στο οποίο δεν φάνηκαν καθόλου επιθετικά, μετά το γκολ που δέχθηκαν φάνηκαν αρκετά. Και φάνηκαν αμέσως, αφού δύο λεπτά μετά το γκολ του Τζούριτσιτς, στο 12′, ο Λιβάι Γκαρσία είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Δεν το έκανε αλλά αυτό δεν επηρέασε την Ένωση, η οποία παρέμενε στην επίθεση και είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 24′ ξανά με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δοκίμασε με το κεφάλι αυτή τη φορά αλλά ο Μπρινιόλι έκανε και πάλι μεγάλη επέμβαση κρατώντας το 1-0. Αυτό, όμως, θα άλλαζε στην πορεία…

Στο 36′, μετά τη μονομαχία των Λιβάι Γκαρσία και Χουάνκαρ, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ και αυτός με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο συνολικά πατούσε καλύτερα η ΑΕΚ.

Στο δεύτερο, από την άλλη, οι δύο ομάδες μπήκαν με νεύρα, αφού δεν έλειψε η ένταση στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 53′ με το σουτ του Βιλένα από το όριο της περιοχής, το οποίο έφυγε άουτ. Ακολούθησε η αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους αυτή τη φορά, με τον Κάλενς να αποχωρεί και τον χαφ Σιμάνσκι να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας, με τα επόμενα λεπτά να ανήκουν στον… Γαλανόπουλο, τα συνεχόμενα φάουλ του οποίου προκάλεσαν διαμαρτυρίες στους πράσινους που ήθελαν την αποβολή του.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά 11 εναντίον 11 και ο Αλμέιδα έβγαλε αμέσως μετά τον Έλληνα χαφ, με τους Κιτρινόμαυρους να κάνουν τελικά την ανατροπή στο 69′, όταν βγήκαν πολύ ωραία στην αντεπίθεση και ο Τσούμπερ έγραψε και ασίστ -μετά το γκολ της ισοφάρισης- στη στατιστική του, κάνοντας το γύρισμα για τον Πινέδα που έγραψε το 1-2.

Δεν το έκανε και τελικά υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα, με την ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 85′ για τρίτο γκολ με τον Ελίασον που πλάσαρε άουτ μετά την πάσα του Αραούχο και να παίρνει μεγάλη νίκη, η οποία τη φέρνει στο -5 από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο και με ψυχολογία στα ύψη ξανά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4′ Γεντβάι), Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν Πέρεθ (71′ Αράο), Βιλένα, Τζούρισιτς (71′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Μαντσίνι (79′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63′ Πισάρο), Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (75′ Αραούχο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.