Τα πλάνα και οι υποψήφιες ενδεκάδες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ με στόχο το Κύπελλο Ελλάδας

Σήμερα στο ΟΑΚΑ ο τελικός

Τα πλάνα και οι υποψήφιες ενδεκάδες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ με στόχο το Κύπελλο Ελλάδας

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον ο 80ός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (21/5, 20:00, Cosmotesports 1HD) στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο «μονομάχοι» που συναντήθηκαν και μόλις πριν από 4 ημέρες στην 10η και τελευταία αγωνιστική των play off (νικητής ο ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα), ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και πλέον οι Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ράζβαν Λουτσέσκου είναι έτοιμοι να παρατάξουν στο γήπεδο τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις τους.

Και οι δύο φιναλίστ, άλλωστε, έχουν ελάχιστες απουσίες πριν από το τελευταίο, μεγάλο ματς της εφετινής χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει διαθέσιμο τον Φεντερίκο Μακέντα που αποβλήθηκε στον προ ημερών αγώνα της Τούμπας, ενώ ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος υπεβλήθη προ εβδομάδων σε επέμβαση στους χιαστούς.

Έτοιμος ο Ιωαννίδης στον Παναθηναϊκό

Το μοναδικό «θέμα» τις προηγούμενες ημέρες για τον Παναθηναϊκό, ήταν η διαθεσιμότητα του Φώτη Ιωαννίδη. Ο 22χρονος επιθετικός προπονήθηκε τρεις μέρες στη σειρά σε φουλ ένταση, άφησε πίσω του τον μικροτραυματισμό (διάταση έσω πλαγίου) που είχε υποστεί στο ντέρμπι της 14ης Μαΐου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και θα πάρει θέση στην κορυφή της «πράσινης» επίθεσης.

Οι άλλες δέκα θέσεις της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρες. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα ξεκινήσει κάτω απ’ τα γκολπόστ με τους Γιάννη Κώτσιρα, Μπαρτ Σένκεφελντ, Φραν Βέλεθ, Χουάνκαρ να συγκροτούν την αμυντική τετράδα. Οι Ρούμπεν Πέρεθ και Λούκας Βιγιαφάνιες θα είναι το δίδυμο στον άξονα, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς λίγο πιο μπροστά τους, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα.

Ο δε Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε μαζί του για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και τους 26 παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Αναλυτικά την 26μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου με το «Δικέφαλο του Βορρά» συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ και οι δύο «μικροί» Βαγιαννίδης και Σιδεράς.

Ενδεκάδα με τον Σοάρες βασικό ο ΠΑΟΚ

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί και ο ΠΑΟΚ απ’ την πλευρά του στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, με τον Λουτσέσκου να συμπεριλαμβάνει αντίστοιχα στην αποστολή 29 ποδοσφαιριστές.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναμένεται να ρίξει στη «μάχη» την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του και δείχνει να έχει καταλήξει σε ένα σχήμα (σε διάταξη 4-2-3-1) με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην αμυντική τετράδα, τους Κούρτιτς, Αουγκούστο στα χαφ, τους Μπίσεσβαρ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα άκρα της επίθεσης και τον Σοάρες σε «ελεύθερο» ρόλο πίσω απ’ τον Άκπομ.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ για τον τελικό συγκροτούν οι Πασχαλάκης, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Τέιλορ, Σάστρε, Λύρατζης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Κρέσπο, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Σοάρες, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Μουργκ, Ζαμπά, Άκπομ, Τσόλακ, Ολιβέιρα και Κούτσιας.

Διαιτητής ο «elite» Αντόνιο Ματέου Λαόθ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΚΕΔ όρισε ως διαιτητή του αποψινού τελικού ένα απ’ τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας διαιτησίας, τον Ισπανό Αντόνιο Ματέου Λαόθ, ο οποίος «σφύριξε» τον περσινό τελικό του Champions League, ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 45χρονος Ισπανός είναι διεθνής από το 2011 και έχει διευθύνει στην καριέρα του δεκάδες σημαντικά παιχνίδια, μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στο EURO 2020, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βοηθοί του Λαόθ ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Παού Ντέβις και Ρομπέρτο Παλομάρ και VAR ο Ρικάρντο Μπενγκοετσέα. Χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει ο Ευάγγελος Μανούχος και AVAR ο Άγγελος Ευαγγέλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.