ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ημιτελικός κυπέλου Ελλάδος: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και ο «δικέφαλος του βορρά» στον τελικό!

Θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό

Ημιτελικός κυπέλου Ελλάδος: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και ο «δικέφαλος του βορρά» στον τελικό!

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ισοπαλία με 1-1 στην παράταση κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην παράταση.

Στο 100ο λεπτό ο Ελ Αραμπί ζήτησε πέναλτι σε επαφή με τον Πασχαλάκη. Ο ρέφερι Πιθάρο αρχικά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ωστόσο ο VAR τον έστειλε να το δει ο ίδιος, με τον διαιτητή να αποφασίζει πως υπάρχει παράβαση.

Ο Ελ Αραμπί με τρομερή ψυχραιμία μιμήθηκε τον Μπενζεμά, έστειλε τον Πασχαλάκη στην αριστερή του γωνία και έκανε το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τσόλακ έφερε το ματς στο 1-1 και έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Σβαμπ, πάσα του Ολιβέιρα στη μικρή περιοχή εκεί όπου περίμενε ο πρώτος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και της ομάδα της Θεσσαλονίκης στον τελικό.

Εκεί, τον περιμένει ο Παναθηναϊκός ο οποίος νωρίτερα επικράτησε της Λαμίας εκτός έδρας με 0-2 (συνολικό σκορ 0-3).

Οι δύο ομάδες φάνηκε ότι μπήκαν στο ματς για να πετύχουν γκολ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισορροπήσουν τον ρυθμό. Μάλιστα, το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν ποσοστό κατοχής 62% υπέρ τους.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το θέαμα ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, μέχρι το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, εκεί όπου οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για να μην οδηγηθεί το ματς στην παράταση, κάτι το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Η πρώτη απειλή ήρθε στο δεύτερο λεπτό για τον Ολυμπιακό, όταν ο Καμαρά πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, έψαξε στο δεύτερο δοκάρι τον Μασούρα ωστόσο ο επόπτης σήκωσε σημαία για οφσάιντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Βατσλίκ.Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να απειλήσει την εστία των Πειραιωτών.

Στο 12′ Ροντρίγκες έκανε το γέμισμα στην περιοχή αλλά ο Τικίνιο ολομόναχος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε με το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα μακριά άουτ, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία.

Ο Μουργκ βρέθηκε στην περιοχή των Πειραιωτών μετά από πάσα του Λύρατζη στο 16ο λεπτό, γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτι για τον Μπίσεσβαρ που ερχόταν για να τελειώσει τη φάση, αλλά ο Λαλά πρόλαβε και έδιωξε.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπουχαλάκης έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε εκατοστά μακριά από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Λίγο μετά ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ, αυτή τη φορά με τον Καμαρά από το ημικύκλιο της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει αρκετά μέτρα μακριά από το αριστερό δοκάρι.

Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 41′. Ο Εμβιλά γέμισε για τον Μασούρα που κατάφερε να κατεβάσει τη μπάλα στη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Πασχαλάκης πρόλαβε να του κλείσει τον χώρο «σωτήρια» και να αποκρούσει το σουτ.

Κίτρινη κάρτα στον Σισέ στο 43′ για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έμεινε στο έδαφος τραυματισμένος, ενώ τρία λεπτά αργότερα Σισέ και Ζίβκοβιτς είχαν ένταση μεταξύ τους σε μια φάση στην πλαϊνή γραμμή του αγωνιστικού χώρου, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, περνώντας στο ματς τον Σοάρες που πήρε τη θέση του τραυματία Μπίσεσβαρ.

Στο 61ο λεπτό Μαρτίνς και Λουτσέσκου προχώρησαν σε αλλαγές. Για τον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο πέρασε στη θέση του Καμαρά, ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Μουργκ πέρασε εκτός για να δώσει τη θέση του στον Μουργκ.

Συρτό σουτ του Μιτρίτσα εκτός περιοχής στο 66′, ο Βατσλίκ έπεσε και έδιωξε δύσκολα το συρτό σουτ του Ρουμάνου. Παραχώρησε κόρνερ, το οποίο ήταν το πρώτο του αγώνα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ μέχρι τότε, ήρθε στο 72′. Ο Σοάρες σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής, έδιωξε ο Βατσλίκ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολιβέιρα πέρασε στη θέση του Άκπομ για τον ΠΑΟΚ.

Διπλή ευκαιρία στο 74′ για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έκανε αδύναμο τελείωμα από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Ροντρίγκες απέκρουσε ο Πασχαλάκης

Σε δύο αλλαγές προχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς στο 75ο λεπτό. Ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του Τικίνιο, ενώ ο Καρβάλιο έδωσε τη θέση του στον Αγκιμπού.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε ο Σωκράτης δύο λεπτά μετά. Ο Έλληνας στόπερ δέχθηκε «ποδιά» από τον Μιτρίτσα και στη συνέχεια τον γκρέμισε.

Στο 81ο λεπτό ο Λαλά σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και παραλίγο να μπερδέψει τον Πασχαλάκη που τελικά απέκρουσε.

Ξαφνικό σουτ του Σοάρες από το κέντρο του γηπέδου στο 83′ που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, ο Βατσλίκ προχώρησε σε δύσκολη επέμβαση.

Σουτ του Μιτρίτσα από πλάγια θέση που απείλησε, η μπάλα βρήκε ελαφρώς στο δοκάρι μετά την επέμβαση του Βατσλίκ.

Στο 87′ Ο Μασούρας έδωσε τη θέση του στον Βαλμπουενά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λουτσέσκου προσχώρησε επίσης σε αλλαγές. Ο Αουγκούστο πέρασε έξω και ο Σβαμπ μέσα, ενώ ο Τέιλορ πήρε τη θέση του Μιτρίτσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (111’ Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61’ Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (75’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75’ Ελ Αραμπί).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46’ λ. τρ. Φελίπε Σοάρες, 105’ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62’ Μιτρίτσα, 90’ λ.τρ. Τέιλορ), Άκπομ (72’ Ολιβέιρα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.