ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γνωρίζετε ποια ήταν η πρώτη αθλητική ομάδα του κόσμου; – Κι όμως δεν ήταν ομάδα ποδοσφαίρου

Γνωρίζετε ποια ήταν η πρώτη αθλητική ομάδα του κόσμου; – Κι όμως δεν ήταν ομάδα ποδοσφαίρου

Μπορείτε να μαντέψετε από ποιο άθλημα προέρχεται η πιο παλιά αθλητική ομάδα του κόσμου; Κάποιοι από εσάς ίσως να το βρείτε αλλά μάλλον οι περισσότεροι θα πέσετε έξω. Βλέπετε το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, με τα οποία ασχολούμαστε οι περισσότεροην Ελλάδα, είναι κάπως μεταγενέστερα από κάποια άλλα. Και υπήρξαν ομάδες σε άλλα αθλήματα πολύ νωρίτερα.

Η πρώτη ομάδα του κόσμου, που τουλάχιστον συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα, είναι σύμφωνα με τον The Independent η Mitcham Cricket Club. Και φυσικά το άθλημα είναι κρίκετ, που δεν γνωρίζουμε πως παίζεται, ούτε καταλαβαίνουμε γιατί μπορεί ένας αγώνας να κρατήσει 2 και 3 ημέρες. Ωστόσο το κρίκετ έχει αθλητικές ομάδες από το 1685.

Η Mitcham Cricket Club αγωνιζόταν στο νότιο Λονδίνο και στο αρχαιότερο γήπεδο κρίκετ στον κόσμο, το Mitcham Cricket Green, από τον 17ο αιώνα. Αναφέρεται μάλιστα πως ο Λόρδος Νέλσον, ο ήρωας των Ναπολεόντειων Πολέμων, παρακολουθούσε τα παιχνίδια της παλιότερης ομάδας του κόσμου όσο βρισκόταν στην περιοχή. Κάποιοι αναφέρουν πως η ομάδα ιδρύθηκε επίσημα το 1707, αλλά αυτό δεν της αφαίρει και πάλι τον τίτλο της παλιότερης ομάδας στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε ιδέα για το κρίκετ, αλλά το γεγονός ότι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο με βάση τον αριθμό των φιλάθλων, είναι ίσως ένα σημάδι που μας εξάπτει την περιέργεια. Βρείτε λοιπόν τρόποι να δείτε έναν αγώνα, πάρτε άδεια για 1-2 ημέρες και πάρτε κομπιουτεράκια στα χέρια. Μπορεί να ανακαλύψετε ένα καινούργιο πάθος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.