ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η απόλυτη «μεταμόρφωση»: Το σώμα των NBAers «πριν» και «μετά»! (φώτο)

Η απόλυτη «μεταμόρφωση»: Το σώμα των NBAers «πριν» και «μετά»! (φώτο)

Για να φτάσεις στην κορυφή δεν χρειάζεται απλά να έχεις ταλέντο. Οι απαιτήσεις στο σύγχρονο μπάσκετ είναι μεγαλύτερες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εποχή και όταν ένας παίκτης υστερεί σε σωματικά και αθλητικά προσόντα, τότε κινδυνεύει να εκτεθεί.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αθλητές του ΝΒΑ περνούν δεκάδες ώρες κάθε μήνα στο γυμναστήριο με τα αποτελέσματα να είναι πολλές φορές εμφανή και άκρως εντυπωσιακά.

Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που το 2003, σε ηλικία μόλις 18 ετών, ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του στο ΝΒΑ. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν επιβεβαιώνουν πως ο “βασιλιάς” ξόδεψε εκατοντάδες ώρες για να δημιουργήσει και να συντηρήσει ένα σώμα που θα ζήλευε κάθε αθλητής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο σούπερσταρ των Λέικερς μπορεί να ακολουθήσει σε ταχύτητα τους αντίπαλους πόιντ γκαρντ και με την ίδια ευκολία να σπρώξει τους αντίπαλους σέντερ. Τα συγκεκριμένα σωματικά προσόντα τον κάνουν ανίκητο στο ποστ και ασταμάτητο κάθε φορά που επιλέγει να διεισδύσει προς το καλάθι.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως ο Λεμπρόν διαθέτει το καλύτερο σώμα στην ιστορία του αθλήματος, κάτι που τον βοηθάει σε ηλικία 34 ετών να αγωνίζετα σε 82/82 αγώνες κανονικής διάρκειας και να μην έχει αντίπαλο.

Ντουάιτ Χάουαρντ

Τον φωνάζουν… σούπερμαν και υπάρχει λόγος! Η σημερινή εικόνα του Ντουάιτ Χάουαρντ σε σχέση με αυτή της ρούκι σεζόν προκαλεί θαυμασμό. Είναι εμφανές πως ο σέντερ των Ουίζαρντς έχει δουλέψει πολύ το κορμί του, και κυρίως το πάνω μέρος, με τους δικέφαλους και τα μπράτσα να έχουν φουσκώσει… επικίνδυνα.

Άλλωστε, ο Χάουαρντ γνωρίζει πως η δύναμη και τα αθλητικά προσόντα είναι αυτά που του εξασφαλίζουν μία θέση στο ΝΒΑ και είναι λογικό να επενδύει πάνω τους. Στα 33 του χρόνια, μετράει ήδη 14 στις 14 σεζόν στο ΝΒΑ με μέσους όρους νταμπλ-νταμπλ και όσο η εικόνα του σώματος του παραμένει τόσο εντυπωσιακή, αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση της συγκεκριμένης λίστας! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε από το κλειστό του Φιλαθλητικού στο Μιλγουόκι και γνώριζε πολύ καλά πως μπροστά του είχε μία τεράστια ευκαιρία αλλά και μία μοναδική πρόκληση.

Ο Έλληνας σούπερσταρ δούλεψε, ξόδεψε εκατοντάδες ώρες στο παρκέ και στο γυμναστήριο και πλέον η εικόνα του ψηλόλιγνου αθλητή που δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους υπόλοιπους NBAers, αποτελεί παρελθόν. Το προσωνύμιο “Greek Freak” περιγράφει πολύ εύστοχα την… φρίκη που προκαλεί ο Γιάννης στους αντιπάλους του αφού με ύψος 2.11 μέτρα και βάρος 101 κιλά είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσουν.

Χασάν Ουάιτσαϊντ

Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι περιπτώσεις των Χασάν Ουάιτσαϊντ και Γιάννη Αντετοκούνμπο μοιάζουν. Πριν 8 χρόνια, ο σέντερ των Χιτ είχε επιλεγεί στο Νο.33 από τους Σακραμέντο Κινγκς και οι πρώτες φωτογραφίες από τη ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ δείχνουν έναν λεπτό παίκτη με “φυσιολογικά” χέρια.

Τα χρόνια ωστόσο πέρασαν, τα βάρη έγιναν ο αγαπημένος φίλος του Αμερικανού και πλέον οι δικέφαλοι του Ουάιτσαϊντ δεν θυμίζουν μπασκετμπολίστα. Η καταπληκτική σωματική εξέλιξη ήταν φυσικά ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην αγωνιστική απογείωση του παίκτη που μετράει πλέον 4 διαδοχικές σεζόν με μέσους όρους νταμπλ-νταμπλ.

Σερτζ Ιμπάκα

To καλοκαίρι του 2008, ο Σερτζ Ιμπάκα είδε τους Σιάτλ Σούπερσονικς να τον επιλέγουν στο Νο.24 του draft και έναν χρόνο μετά ξεκίνησε την πορεία του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ο Κογκολέζος ψηλός ήταν ένας παίκτης που ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, όσον αφορά τα σωματικά και αθλητικά προσόντα, όμως ακόμα και έτσι η μετέπειτα εξέλιξη του ήταν εντυπωσιακή. Οι ώμοι και τα χέρια του “φούσκωσαν”, ο όγκος του αυξήθηκε και πλέον συγκαταλέγεται στους πιο δυνατούς παίκτες ολόκληρης της λίγκας.

Μαρκ Γκασόλ

Η φωτογραφία του νεαρού Μαρκ Γκασόλ, από την περίοδο που αγωνίζοταν ακόμα στη Λουιζιάνα, έχει γίνει viral ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν και ο λόγος είναι εμφανής. Η σωματοδομή του Ισπανού σέντερ δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση καλαθοσφαιριστή που τα επόμενα χρόνια θα εξελισσόταν σε έναν από τους κορυφαίους ψηλούς του ΝΒΑ.

Και όμως! Ο Γκασόλ δούλεψε σκληρά, έχασε κιλά, πρόσθεσε μυική μάζα και κατάφερε να γίνει ο ηγέτης των Μέμφις Γκρίζλις, ενώ το 2015 επιλέχθηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της λίγκας. Εντυπωσιακή μεταμόρφωση…

Ράσελ Ουέστμπρουκ

Το λεπτό παιδί που αγωνίστηκε στο UCLA και επιλέχθηκε στο Νο.4 του draft (2008) από τους Σιάτλ Σούπερσονικς εξελίχθηκε σε ένα… τέρας της φύσης με σπάνικα αθλητικά προσόντα! Το ταλέντο του Ράσελ Ουέστμπρουκ περισσεύει όμως δεν χωράει αμφιβολία πως τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά πάνω στο παρκέ είναι η ταχύτητα, η αλτικότητα, η δύναμη και η έκρηξη.

Η μυική μάζα του Ουέστμπρουκ αυξήθηκε ραγδαία μέσα στα χρόνια με τον ηγέτη της Οκλαχόμα να ζυγίζει πλέον 91 κιλά (86 κιλά όταν εμφανίστηκε στο ΝΒΑ) και το ποσοστό λίπους του να είναι πολύ χαμηλό.

Τζοέλ Εμπίντ

H πλέον εξωφρενική μετάλλαξη είναι αυτή του Τζοέλ Εμπίντ! Το “πριν” του Καμερουνέζου θυμίζει δρομέα μεγάλων αποστάσεων αφού ο κορμός, οι ώμοι και τα χέρια του είναι ιδιαιτέρως λεπτά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με αυτό που παρακολουθούμε σήμερα στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 2011 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, εκεί όπου ο Τζοέλ Εμπίντ είχε δώσει το “παρών” σε φιλική αναμέτρηση για το πρόγραμμα “Basketball Without Borders”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.