ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 και έγινε και πάλι «Ευρωπαίος»

Εξασφάλισε μετά από 5 χρόνια την έξοδο του στην Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 και έγινε και πάλι «Ευρωπαίος»

Με σπουδαία εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα της 9ης ημέρας της Super League 1 και για πρώτη φορά μετά από το 2017 εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη. 

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Αϊτόρ αριστερός εξτρέμ, Παλάσιος δεξιός και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Ηρακλή Μεταξά παρατάχθηκε με τον Λοντίγκιν στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Σάλιακας δεξιός μπακ, ο Οικονομόπουλος αριστερός και ο Παντελάκης με τον Κάργα οι δύο στόπερ. Στάνκο και Λώλης οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ντομίνγκεθ μπροστά τους. Στα άκρα ο Σνάιντερ με τον Λιάσο και… φουνταριστός ο Κύρκος.

Ο Βιγιαφάνιες ολοκλήρωσε την ”πολιορκία”

Από το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός πάτησε το χορτάρι της Λεωφόρου για να… καθαρίσει το ματς και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε με υπομονή, γυρνούσε σωστά την μπάλα για να ανοίξει τους χώρους και έστησε μια μικρή ”πολιορκία” έξω από την περιοχή του ΠΑΣ που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στο 18′ ο Λώλης πρόλαβε τον Παλάσιος μετά την κεφαλιά του Σένκεφελντ, στο 20′ η νέα κεφαλιά του Αργεντινού εξτρέμ πέρασε άουτ ενώ στο 27′ και το 28′ ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Λοντίγκιν, είπε ”όχι” δύο φορές στον Βέλεθ και μία στον Βιγιαφάνιες. Το ”τριφύλλι” τόσο από δεξιά, όσο πολύ περισσότερο από αριστερά δημιουργούσαν ρήγματα και στο 37᾽ έπειτα από μία καταπληκτική επίθεση που ξεκίνησε από τον Μπρινιόλι, ο Χουάνκαρ γύρισε την μπάλα, ο Αϊτόρ έκανε… τσαφ και ο επερχόμενος Βιγιαφάνιες με τέλειο πλασέ έστειλε την μπάλα στο ”παραθυράκι” της εστίας και άνοιξε το σκορ.

Πάρτι Ευρώπης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να είχε το 1-0 αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός το γκάζι δεν το σηκώνει από το πάτωμα αν δεν ”τελειώσει” την δουλειά του. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΣ και στο 68′ μετά από ασίστ του Καρλίτος, ο Μαουρίσιο με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 και ”κλείδωσε” την νίκη, άρα και την επιστροφή στην Ευρώπη. Τρία λεπτά αργότερα από πάσα του Κουρμπέλη, ο Καρλίτος εκτέλεσε υπέροχα το τετ-α-τετ και διαμόρφωσε το 3-0, με τον Χουάνκαρ στο 87′ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να σκοράρει το τελικό 4-0. Το ”Ελλάς Ευρώπη Παναθηναϊκός” δονούσε την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου, με τον κόσμο του ”τριφυλλιού” να ζητά φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.