ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζέιμι Βάρντι: Ο ήρωας της ζωής που γίνεται ποδοσφαιρικός μύθος.

Τζέιμι Βάρντι: Ο ήρωας της ζωής που γίνεται ποδοσφαιρικός μύθος.

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι. Υποκλιθείτε στον Τζέιμι Βάρντι. Τον ρέκορντμαν της φετινής Premier League, τον ήρωα της ζωής.

Ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε για 11ο σερί ματς και κατέρριψε το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια!

Ο 28χρονος επιθετικός της Λέστερ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε 11 σερί ματς στην Premier League! Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να καταρρίψει το ρεκόρ απέναντι στην ομάδα του προηγούμενου κατόχου, την Μάντσεστερ Γιoυνάιτεντ! Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, φορώντας τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων» κατάφερε από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο του 2003 να σκοράρει σε 10 σερί ματς, τα οποία «έπιασαν» δύο αγωνιστικές σεζόν.

Ωστόσο, το ρεκόρ του πλέον ανήκει στο παρελθόν! Ο Βάρντι ξεκίνησε ισοφαρίζοντας την Μπόρνμουθ στις 29 Αυγούστου και δεν ξανακοίταξε πίσω! Σκόραρε με Άστον Βίλα, Στόουκ, Άρσεναλ, Νόριτς, Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας και Γουότφορντ, για να ισοφαρίζει τον Ολλανδό απέναντι στη Νιούκαστλ.

Στο ζόρικο ματς με τη Γιουνάιτεντ κάνοντας τρομερή κούρσα, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Φουχς και έστειλε ξανά τη μπάλα στο πλεκτό. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται η ομάδα του Φαν Χάαλ από ανοιχτό παιχνίδι σε πάνω από 14 ώρες ποδοσφαίρου σε όλες τις διοργανώσεις! 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στα social media έγινε χαμός, με την ομάδα του αλλά και την επίσημη Premier League να τον αποθεώνουν! Το ίδιο όμως έκανε και ο ίδιος ο Φαν Νίστλεροϊ, που έγραψε στο twitter του: «Συγχαρητήρια Βάρντι. Είσαι το νούμερο 1 τώρα και το αξίζεις».

Όλα αυτά από ένα παιδί που στα 25 του έπαιζε μπάλα στη… Φλίτγουντ Τάουν, ενώ παλιότερα αναγκάστηκε να αγωνιστεί για ένα χρόνο με «βραχιολάκι» στο πόδι, προκειμένου η αστυνομία να τον παρακολουθεί. Που δούλευε παράλληλα σε εργοστάσιο! 

Όταν ήταν πιτσιρικάς, ο Βάρντι είδε την ομάδα της πόλης του, την Σέφιλντ Γουένσντεϊ να τον απορρίπτει. Το 2007 σε ηλικία 20 ετών έκανε το ντεμπούτo του με τους ερασιτέχνες των Στόκσμπριτζ Παρκ Στίλς στη Northern Premier League Division One South, αλλά ήταν το 2010 που με τα 27 του γκολ χάρισε στη Χάλιφαξ τον τίτλο της Northern Premier League Premier Division. Φυσικά, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Για ένα χρόνο έπαιζε μπάλα φορώντας «βραχιολάκι» στο πόδι, προκειμένου η αστυνομία να τον παρακολουθεί, καθώς είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση καυγά έξω από παμπ. Αγωνιζόταν για 30 λίρες την εβδομάδα και δουλεύοντας παράλληλα σε εργοστάσιο για να τα φέρει πέρα. Ωστόσο, δεν έχανε προπόνηση και δούλευε πολύ σκληρά σε όλους τους τομείς.

Πήρε μεν τη μεταγραφή, αλλά συνέχισε σε επίπεδο Conference, κάτω δηλαδή από την τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας. Στη Φλίτγουντ πήγε το 2011 και με τα 34 γκολ που σημείωσε, την ανέβασε στη Football League και έπεισε τους σκάουτς ότι αξίζει να δοκιμαστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Πέραν του Πρωταθλήματος, σκόραρε ανελλιπώς και στα ματς της ομάδας του στο FA Cup. Στα θύματά του ήταν και η Μπλάκπουλ, η οποία την περίοδο εκείνη ήταν στα φαβορί για άνοδο στην Premier League!

Η Λέστερ τον απέκτησε με τριετές συμβόλαιο με την μεταγραφή του να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, ένα ποσό ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς που έπαιζε. Έκανε μεταγραφικό ρεκόρ για παίκτη εκτός επαγγελματικών κατηγοριών. Ο Νάιτζελ Πίρσον, ο οποίος παραμένει στη Λέστερ, προσπάθησε να τον αποκτήσει από τον Ιανουάριο, αλλά δεν τα βρήκε με τη Φλίτγουντ στην προσπάθειά που έκανε για άνοδο. Ο πρόεδρος του παλιού του συλλόγου, δήλωνε ότι ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή ο Βάρντι θα έπαιζε σε υψηλότερο επίπεδο. Σε ηλικία 25 ετών, λοιπόν, βρέθηκε για πρώτη φορά να προπονείται και να αγωνίζεται στην Championship. Παρότι από την αρχή δήλωνε ανεπηρέαστος από τον ανταγωνισμό, δυσκολεύτηκε πολύ την πρώτη του σεζόν. Ο Πίρσον όμως ήταν εξαιρετικός στον τρόπο που τον χειρίστηκε, δεν άφησε την αυτοπεποίθησή του να γκρεμιστεί και εκείνος ανταπέδωσε με 16 γκολ στην περσινή, φανταστική χρονιά των «Αλεπούδων» που τους έφεραν την άνοδο στην Premier League.

Άργησε αρκετά να βρει δίχτυα στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αντεπίθεση της Λέστερ για την παραμονή. Ο Πίρσον άλλαξε ορισμένα πράγματα τακτικά και ταίριαξε τον Βάρντι στο αριστερό άκρο της επίθεσης, βάζοντας πίσω του τον Σλουπ. Οι μεταξύ τους συνεργασίες δημιούργησαν νέες προοπτικές στην επίθεση, ενώ με τον εκπληκτικό Καμπιάσο να συνεργάζεται άψογα μαζί τους, στηρίζοντας το παιχνίδι της ομάδας του από τα αριστερά, ο Βάρντι έκανε αυτό που μπορεί καλύτερα από οτιδήποτε άλλο: Να κινείται στον κενό χώρο ανάμεσα στους αμυντικούς, κατά προτίμηση ανάμεσα στον δεξιό σέντερ μπακ και στο δεξί μπακ και χρησιμοποιώντας την ταχύτητά και την γρήγορη σκέψη του να δημιουργεί κινδύνους για τους συμπαίκτες του ή να εκτελεί ο ίδιος. Έχει τη δύναμη για να στέκεται όρθιος στα μαρκαρίσματα και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται απέναντι στην εστία. Είναι εκπληκτικός στην ανεύρεση κενών χώρων, αναζητά το ένας εναντίον ενός έχοντας… άγνοια κινδύνου και έχει την τακτική παιδεία για να εφαρμόσει αυτά που ζητάει ο προπονητής του. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορεί να παίξει με αντίπαλο τον Τζόν Τέρι και να μην τον νοιάζει. Βγαίνει στο γήπεδο και παίζει ποδόσφαιρο. Δεν φοβάται τίποτα», τόνισε ο πρώην συμπαίκτης του Άντι Μάναγκαν. Αυτός είναι ο Τζέιμι Βάρντι. Το παράδειγμα του αθλητή που βάζει στόχους και τους πραγματοποιεί. Που δεν θεωρεί άπιαστο το όνειρο… 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.