ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

FIFA: Υπό εξέταση το εμπάργκο της Ρωσίας κατά Τούρκων ποδοσφαιριστών

FIFA: Υπό εξέταση το εμπάργκο της Ρωσίας κατά Τούρκων ποδοσφαιριστών

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16, στις 24 Νοεμβρίου, στον εναέριο χώρο στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, η Μόσχα ανακοίνωσε μια σειρά κυρώσεων έναντι της Άγκυρας. Οι κυρώσεις αφορούν τον τουρισμό, αφού έγινε σύσταση στους Ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία και την εισαγωγή ορισμένων τουρκικών αγροτικών προϊόντων.

Στις 29 Νοεμβρίου οι ρωσικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας επεκτάθηκαν και στον Αθλητισμό, όταν ο αρμόδιος υπουργός, Vitaly Mutko, ανακοίνωσε ότι το Κρεμλίνο απαγορεύει την μεταγραφή Τούρκων ποδοσφαιριστών σε ομάδες της Ρωσίας για την επόμενη μεταγραφική περίοδο, ενώ διευκρίνισε ότι η σχετική απαγόρευση δεν αφορά Τούρκους ποδοσφαιριστές που ήδη εργάζονται στην χώρα.

Όμως, στις 2 Δεκεμβρίου, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία θα ερευνήσει τις κυρώσεις της Μόσχας, που αφορούν τους Τούρκους ποδοσφαιριστές και θα εξετάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, για να αποφανθεί, αν οι κυρώσεις παραβιάζουν το καταστατικό της ή τους κανονισμούς της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού έχει αναφέρει ότι οι κυρώσεις δεν αφορούν τις κατασκευαστικές εταιρείες από την Τουρκία, που εργάζονται ήδη για την κατασκευή γηπέδων στην Ρωσία, όπου το 2018 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.