ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διώξεις σε εννέα ομάδες για χειραγωγημένους αγώνες

Διώξεις σε εννέα ομάδες για χειραγωγημένους αγώνες

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος εννέα ομάδων άσκησαν οι υπεύθυνοι άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης για συμμετοχή σε αγώνες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ύποπτοι προς χειραγώγηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ΠΑΕ Βέροια, Ηρακλής, Αχαρναϊκός, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Παναιγιάλειος, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εργοτέλης και Απόλλων Σμύρνης και αφορούν τους εξής αγώνες (ένας Super League, τρεις Κυπέλλου, δύο Football League):

Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (18/10/15, Football League)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1 (27/10/15, Κύπελλο)

Ζάκυνθος-Εργοτέλης 2-2 (27/10/15, Κύπελλο)

Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1 (27/10/15, Κύπελλο)

Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 3-0 (08/11/15, Football League)

Βέροια-Ηρακλής 0-0 (25/11/15, Super League)

Άλλα δύο ματς κυπέλλου

Στο στόχαστρο της Federbet, που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ασχολείται με την παρακολούθηση της στοιχηματικής ροής και καταγραφεί περιπτώσεις χειραγωγημένων αγώνων, βρίσκονται δύο αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του κυπέλλου.

Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις που έληξαν με νίκη των φιλοξενούμενων ομάδων με μεγάλο σκορ. Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση, στους αγώνες αυτούς είχαν πονταριστεί υψηλά ποσά στη νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας με δύο γκολ διαφορά αλλά και στο over και υπήρξαν αναφορές από «συνεργάτες» της εταιρείας που τα παρακολουθούσαν.  

Πριν λίγες ημέρες η Federbet είχε χαρακτηρίσει ύποπτο χειραγώγησης των αγώνα Κισσαμικός-Εργοτέλης για την Football League στις 23/11, ο οποίος είχε λήξει με νίκη της γηπεδούχου ομάδας με σκορ 2-1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα φέρεται να έχει στείλει επιστολή προς την ΕΠΟ σχετικά με τον αγώνα της Fοοtball League, για την οποία έρχονται παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ως ύποπτα χειραγώγησης και από την εταιρεία Sportradar, μέσω της UEFA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.