ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολιβιέ Ζιρού: «Είναι «αδύνατο» να είσαι ομοφυλόφιλος στο χώρο του ποδοσφαίρου»

Ολιβιέ Ζιρού: «Είναι «αδύνατο» να είσαι ομοφυλόφιλος στο χώρο του ποδοσφαίρου»

Την άποψη ότι είναι αδύνατο να είναι κανείς ομοφυλόφιλος στο χώρο του ποδοσφαίρου διατύπωσε ο επιθετικός της Τσέλσι και της Εθνικής Γαλλίας Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος το 2012 έχει ποζάρει στο εξώφυλλο περιοδικού για gay.

Μιλώντας στη Le Figaro ο Ζιρού παραδέχθηκε ότι «αντιλαμβάνομαι τον πόνο και τη δυσκολία» που εμποδίζει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από το να παραδεχθούν δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο Ζιρού έκανε ειδική αναφορά στον πρώην παίχτη της Άστον Βίλα, Τόμας Χιτσλσπέργκερ, ο οποίος το 2014 ανακοίνωσε ότι είναι gay, προσθέτοντας ότι αυτή η περίπτωση δείχνει ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει ακόμα εκσυγχρονιστεί για το θέμα αυτό.

«Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου ότι ήταν αδύνατον να παραδεχθεί κάποιος την ομοφυλοφιλία του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Στα αποδυτήρια υπάρχει πολύ τεστοστερόνη, πολύ συντροφικότητα, κοινά μπάνια… Είναι δύσκολο αλλά έτσι είναι» είπε στη Le Figaro.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία των ποδοσφαιριστών να κάνουν δημόσια παραδοχή της ομοφυλοφιλίας τους. Εγώ είμαι εξαιρετικά ανεκτικός σε αυτό – όταν ήμουν στη Μονπελιέ είχα εμπλακεί στον αγώνα αυτό ποζάροντας για το περιοδικό για gay, Tetu. Στην Άρσεναλ όποτε μου ζητούσαν να φορέσω τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να στηρίξω την κοινότητα των ομοφυλοφίλων, το έκανα. Υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει σε αυτό το θέμα» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.