ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Ξάνθης – Το παρασκήνιο της διαδικασίας

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Ξάνθης – Το παρασκήνιο της διαδικασίας

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου αναμένονται πλέον οι εξελίξεις όσον αφορά στην τύχη της Ξάνθης, έπειτα από τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσής της όσον αφορά το μετοχολόγιό της, αλλά και το ζήτημα της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα.

Η αυτήν τη φορά διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και είχε διάρκεια περίπου τριών ωρών. Σε αυτήν πρόσθετες παρεμβάσεις έκαναν Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος, ενώ οι Ακρίτες παρουσίασαν το σκεπτικό τους, βάσει του οποίου ελπίζουν ότι θα δικαιωθούν.

Με τη λήξη της εκδίκασης, όλες οι πλευρές πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα ως την προσεχή Τρίτη, ενώ δεν αποκλείεται η απόφαση να γίνει γνωστή σχεδόν άμεσα.

Η σταχυολόγηση των σημαντικότερων κομματιών από τις τοποθετήσεις των νομικών επιτελείων, καθώς έδωσαν το «παρών» συνολικά 13 δικηγόροι. Πέντε από την πλευρά της Ξάνθης, πέντε από την πλευρά του Ολυμπιακού, δύο από την πλευρά του Πανιώνιου και ο Αλέξης Κούγιας από την ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα:

Επί της απόφασης. Μέχρι την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι δόθηκε περιθώριο για τα υπομνήματα των ομάδων, οπότε η απόφαση προορίζεται για μετά. Από το μεσημέρι της Τρίτης και έπειτα δηλαδή.
Η Ξάνθη δεν παρουσίασε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου. Είτε από το Συμβούλιο Επικρατείας είτε από το διοικητικό εφετείο. Οι εκπρόσωποί της διευκρίνισαν προς την πλευρά του κ. Κούγια ότι δεν υπάρχει απόρριψη, απλά ότι μπορεί να μην έχει κριθεί ακόμα. Εάν προκύψει προσωρινή διαταγή στην πορεία βέβαια αυτό μπορεί να επηρεάσει την υπόθεση.

Οι Ακρίτες, στην υπερασπιστική τους γραμμή έκαναν λόγο για εκ παραδρομής λάθος στο δηλωθέν μετοχολόγιο και επέμεναν ότι ο αθλητικός δικαστής πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, να δει όλες τις παραμέτρους και να αξιολογήσει ότι υπάρχουν αυθαίρετες προσεγγίσεις.

Οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ζήτησαν από τον κ. Μάρκου να επιβάλλει τις απαιτούμενες κυρώσεις και τον υποβιβασμό της Ξάνθης, μην μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης καθώς το έχει κάνει ήδη η ΕΕΑ.
Σε αρκετές περιπτώσεις επί της διαδικασίας παρατηρήθηκε μπέρδεμα με τους ισχύοντες κανονισμούς και νόμους και διαφορετική ανάγνωση ανάλογα με το τι ήθελε η κάθε πλευρά.
Το δικαστήριο δεν έδειξε να έχει καταλήξει κάπου. Ο κ. Μάρκου έδειχνε μετέωρος σε κάποια ζητήματα. Ακόμα και στο θέμα της τροπολογίας επί των ποινών για το άρθρο 69. Επίσης το εάν θα μπει στην ουσία ή όχι. Το εάν απλώς θα επιβάλλει ποινές – κυρώσεις ή εξετάσει την βασιμότητα των παραβάσεων.

Επί της τροπολογίας στο άρθρο 69 η Ξάνθη επέμεινε στο ότι φτιάχτηκε για να ισχύει από φέτος, ενώ οι άλλες ΠΑΕ ισχυρίστηκαν πως δεν πιάνει τους Ακρίτες ως περίπτωση.
Ο Ολυμπιακός στις αναφορές του στάθηκε στο γεγονός ότι η Ξάνθη έχει τουλάχιστον δύο παραβάσεις και έκανε αυτές τις ενέργειες για να αποκρύψει την πολυϊδιοκτησία.

«Εσείς να δείτε πως θα πέσετε»
Ο νομικός εκπρόσωπος της Ξάνθης, Χρήστος Δετσαρίδης, απευθυνόμενος στην πλευρά του Πανιωνίου η οποία ζητάει τον υποβιβασμό της ακριτικής ομάδας είπε: «Εσείς πέφτετε ούτως ή άλλως», για να πάρει την απάντηση του δικηγόρου των Νεοσμυρνιωτών: «Εσείς να δείτε πως θα πέσετε».

Τα ειρωνικά εκ μέρους της Ξάνθης συνεχίστηκαν και προς την πλευρά του Ολυμπιακού λέγοντας να κάνει καταγγελία για να κερδίσει στα χαρτιά το ματς με την Άρσεναλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας μπήκε στην όλη κουβέντα λέγοντας χαρακτηριστικά για την Ξάνθη: «Πρώτη φορά ακούω κάποιον να λέει πως έχει δίκιο και να ζητάει συνέχεια αναβολή». Τρίτη 12 το μεσημέρι τα υπομνήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.