ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μιλιβόγεβιτς: «Είμαστε καλύτεροι από την Άντερλεχτ και πάμε για δύο νίκες»

Μιλιβόγεβιτς: «Είμαστε καλύτεροι από την Άντερλεχτ και πάμε για δύο νίκες»

Στο καλοκαιρινό ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε για τον αποκτήσει και στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά στο μέλλον με τον Βίτορ Περέιρα με τον οποίο συνυπήρξε στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. 

«Όταν ήρθα δεν πίστευα ότι είναι ο καλύτερος προορισμός. Tώρα ξέρω ότι είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Μίλησα με τον πρόεδρο και κάποια στιγμή ήρθε επίσημη προσφορά. Με ρώτησε ο πρόεδρος ποια είναι η γνώμη μου. Του είπα ότι μου αρέσει εδώ και πως θέλω να μείνω. Όμως δεν παίζεις μπάλα σε όλη σου τη ζωή. Του είπα πως αν ο μισθός μου εκεί είναι τριπλός ενδεχομένως να το συζητήσουμε αν θέλεις κι εσύ. Όμως, πέρασε ο καιρός, δεν έγινε κάτι άλλο. Ξεκαθάρισα ότι εκτιμώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να βρω ξανά τον δρόμο μου. Άρχισα να παίζω στο κορυφαίο επίπεδο χάρη στον Ολυμπιακό και το σέβομαι πολύ αυτό. Όμως, δεν έγινε ποτέ επίσημη η πρόταση για τον μισθό μου παρά μόνο για τον σύλλογο. Και σταματήσαμε εκεί. Είπα ότι είμαι χαρούμενος εδώ και θα μείνω εδώ», ανέφερε για το φλερτ με την τούρκικη ομάδα. 

Είναι ο Ολυμπιακός ιδανικός προορισμός για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία σου, που έχει όνειρα και βλέπει ψηλά; 

«Κοιτάξτε, όταν ήρθα από την Άντερλεχτ για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο καλύτερος προορισμός. Όπως είχα πει στην πρώτη μου συνέντευξη όταν ήρθα, πήρα την απόφαση γιατί με ήθελε ο Μίτσελ και ήξερα ότι θα έπαιζα. Γιατί ήταν για εμένα αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία. Βέβαια, είχα πει επίσης πως θα δίνω το 100% κάθε φορά. Το να παίξεις καλά ή λιγότερο καλά είναι νορμάλ. Το σημαντικότερο είναι να προσπαθείς συνέχεια κι αυτό θέλω να κάνω. 

Αν και όταν έχω την ευκαιρία να φύγω θα το συζητήσω με τον σύλλογο. Αν δεν την έχω, δεν έχω πρόβλημα. Θα είμαι εδώ και θα λέω πάντα ότι είμαι ευχαριστημένος και τυχερός. Δεν βλέπω τον Ολυμπιακό σαν ενδιάμεσο προορισμό. Δηλαδή, να προσπαθήσω να παίζω καλά για να πάρω μεταγραφή. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε κορυφαίες ομάδες όπως η Τσέλσι ή η Ρεάλ. Για να πας εκεί πρέπει να είσαι σωστός στην ομάδα που είσαι σήμερα, αλλιώς δεν θα πας ποτέ. Και να εκτιμάς αυτούς που σε αγκάλιασαν και σε στήριξαν στα δύσκολα. Εγώ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού τους σέβομαι και δεν είμαι αχάριστος, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι κακό πράγμα στον άνθρωπο». 

Σε πίεσε ο Περέιρα για να πας στη Φενέρ; 

«Ναι, με ήθελε. Τον σέβομαι σαν προπονητή. Για τους μέσους ήταν καλός προπονητής, για το στυλ το δικό μου. Αν με ρωτάς αν θα ήθελα να δουλέψω μαζί του κάποια στιγμή στο μέλλον σε οποιαδήποτε ομάδα θα απαντούσα “γιατί όχι;”, θα το ήθελα. Θέλω ωστόσο να διευκρινίσω κάτι που είπα πριν για να μην παρεξηγηθώ. Μιλάω για την αναφορά στον μισθό μου. Δεν είμαι παίκτης που θα αγωνιστεί σε κάποιον σύλλογο για τα λεφτά μόνο, γιατί είμαι μόλις 24 ετών. Αν κάποιος σου δώσει τρελό μισθό θα το σκεφτείς. Δεν παίζεις ποδόσφαιρο μια ζωή, αλλά για 6-7 χρόνια. Σκέφτεσαι και την οικογένεια σου. Ζυγίζεις τα πάντα. Δεν σου έρχονται συνεχώς τέτοιες ευκαιρίες. Δεν παίζω μόνο για τα λεφτά. Είμαι εδώ γιατί μου αρέσει που είμαι εδώ. Μου αρέσει ο σύλλογος. Μου αρέσει ο κόσμος που δουλεύει στον σύλλογο. Μου αρέσει ο πρόεδρος, το τεχνικό τιμ και οι συμπαίκτες μου. Μου αρέσει και ο κόσμος που στηρίζει την ομάδα. Πραγματικά μου αρέσουν τα πάντα. Σε ευκαιρία όμως για πολλά λεφτά δεν θα γυρίσεις την πλάτη. Όταν γινόντουσαν συζητήσεις και γράφονταν διάφορα για το θέμα με τη Φενέρ, είχα δηλώσει ότι θέλω να μείνω και πως δεν έχω πρόβλημα. Τότε κανείς δεν με πίστευε. Τελικά, ο τίτλος που λες ότι θέλεις να βάλεις μου αρέσει. Από την άλλη μπορεί να πει κάποιος, οι οπαδοί, οποιοσδήποτε, ότι αφού ήθελες να μείνεις γιατί το συζητούσες; Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν οι συζητήσεις και εξετάζεις τα πάντα. Όμως, τελικά παίρνεις τις αποφάσεις ανάλογα με την επιθυμία και το συμφέρον σου. Θέλω να τονίσω πως όντως ήθελα να μείνω και χαίρομαι που είμαι εδώ και κάνω καριέρα σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός». 

Ο Σίλβα είπε το καλοκαίρι στη διοίκηση ότι σε θεωρεί πολύ σημαντικό και ότι θέλει να χτίσει πάνω σου τον Ολυμπιακό. Τί πιστεύεις γι’ αυτό και πως τον χαρακτηρίζεις μέχρι στιγμής; 

«Κατ’ αρχήν χαίρομαι που το ακούω αυτό. Κάθε προπονητής έχει διαφορετικό στυλ. Αυτός ο προπονητής έχει κάτι περισσότερο. Μου αρέσει το στυλ του. Πάντα ψάχνει κάτι να βελτιώσει. Πότε δεν ικανοποιείται και αυτό είναι σημαντικό. Κερδίζουμε 3-0 ή 4-0 και πάντα μας λέει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Με τέτοια σκέψη θα πάμε πιο ψηλά και το ξέρουμε καλά αυτό. Κάναμε τόσα ρεκόρ φέτος. Θα συνεχίσουμε με τον προπονητή να παίζουμε έτσι και στα 15 ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα. Δεν σε αφήνεις να χαλαρώσεις. Να σκεφτείς ότι είσαι μεγάλος. Πάντα σου δίνει ένα λόγο ότι πρέπει να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος. Έχουμε 15 νίκες σε 15 ματς και ο προπονητής πιστεύει ότι πρέπει να βελτιωθούμε κατά 40%. Προφανώς όταν μια ομάδα πάει καλά, είναι και θέμα προπονητή. Δεν θέλω να λέω πολλά πράγματα για τον προπονητή, γιατί φοβάμαι μην παρεξηγηθώ». 

Μια πολύ πετυχημένη χρονιά τελείωσε, ήρθε μια νέα. Τι καλύτερο μπορείς να περιμένεις για τον καινούργιο χρόνο και τι προοπτικές υπάρχουν για σένα και τον Ολυμπιακό; 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φέτος κάναμε καλή δουλειά και τα πάμε μια χαρά. Μιλώντας για πέρυσι, κάναμε καλή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πήραμε το νταμπλ και δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Φέτος, είμαστε στον δρόμο να πάρουμε ξανά το νταμπλ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε καλά αποτελέσματα. Για λίγο δεν πήγαμε στους 16. Τώρα συνεχίζουμε στο Europa League και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε μακριά. Είμαστε στην ίδια θέση που ήμασταν και πέρυσι και μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να έχουμε περισσότερη τύχη, γιατί στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν τον ρόλο τους». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.