Βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ για την Αυστραλία μετά τη νίκη επί της Τυνησίας

Τυνησία-Αυστραλία 0-1

Βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ για την Αυστραλία μετά τη νίκη επί της Τυνησίας

Βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ 2022, απέκτησε η Αυστραλία μετά τη νίκη επί της Τυνησίας.

Αυτό, καθώς για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου, επικράτησε με 1-0 της Τυνησίας, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ντιούκ στο 23ο λεπτό. Πλέον, τα «καγκουρό», έχουν τρεις βαθμούς, ενώ οι Τυνήσιοι με έναν βαθμό, πιθανότατα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά την φάση των ομίλων.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο εντυπωσιακό και χωρητικότητας 44.325 θεατών, «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα, ενώ η 2η αγωνιστική του ομίλου, ολοκληρώνεται το απόγευμα (26/11, 18:00) με τον αγώνα Γαλλία-Δανία.

Η εικόνα του αγώνα

Μετά από ένα «αναγνωριστικό», με την Αυστραλία να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ. Στο 23ο λεπτό, ο Γκούντγουϊν σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπρον και πήρε ιδανική τροχιά για το κεφάλι του Ντιούκ, ο οποίος με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε», με τους Τυνήσιους να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Αρχικά, στο 41` ο Σουτάρ με προβολή έδιωξε την μπάλα από τα δυνατό πλασέ του Ντράγκερ (σ.σ. η μπάλα κατευθυνόταν στην εστία του Ράϊαν), ενώ λίγο αργότερα (48`) ο Μσακνί, δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στην επανάληψη, οι Αφρικανοί προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση, όμως οι Αυστραλοί, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς και να μην απειληθούν ιδιαίτερα. Στο 71ο λεπτό, ο Λέκι απέτυχε να βρει την μπάλα, όντας σε πλεονεκτική θέση, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μσακνί «υποχρέωσε» σε εξαιρετική απόκρουση τον Ράϊαν. Στο 73ο λεπτό, έκανε το ντεμπούτο του στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ατρομήτου, Ουαντί Κεχρίντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι Τυνήσιοι πίεσαν «ασφυκτικά», χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, παρά τις… άκαρπες ατομικές ενέργειες των Σλιτί και Καζρί. Ετσι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την νίκη των Αυστραλών, που τους… βάζει για τα καλά, στο «παιχνίδι» της πρόκρισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.