ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Formula 1: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μέλος της McLaren – Σε κίνδυνο ολόκληρη η σεζόν

Formula 1: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μέλος της McLaren – Σε κίνδυνο ολόκληρη η σεζόν

Μέλος της McLaren βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, βάζοντας ολόκληρο το πρωτάθλημα σε κίνδυνο. Η ομάδα αποφάσισε από μόνη της να αποσυρθεί αμέσως από τον αγώνα της Αυστραλίας.

Η αγωνιστική σεζόν του ΝΒΑ αναβλήθηκε, το μεγάλο τουρνουά τένις του Indian Wells ματαιώθηκε, η Formula E βρίσκεται κοντά στο να σταματήσει τους αγώνες για δύο μήνες, ο Trump απαγόρευσε την αεροπορική επικοινωνία με την Ευρώπη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία.

Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές του GP Αυστραλίας, η F1 και η FIA είχαν πάρει την αναπάντεχη απόφαση να προχωρήσουν με τον αγώνα – και μάλιστα με όλους τους θεατές στις κερκίδες.

«Δεν πρέπει να φέρνουμε τον πανικό, αφού τελικά είναι αδύνατο να εκτιμήσεις τι μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα», είχε δηλώσει ο Sebastian Vettel.

Όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά ευνοϊκά εξελίχθηκαν. Πέντε άτομα από τις αγωνιστικές ομάδες της Haas, της McLaren και της Williams διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση και περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Τελικά, ένας εργαζόμενος της McLaren βρέθηκε θετικός, μπήκε σε καραντίνα, και όλη η ομάδα αποσύρθηκε.

Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες όχι μόνο για τη McLaren, αλλά για ολόκληρο το paddock.

Στη Μελβούρνη, ο υπουργός Υγείας Brett Sutton είχε δηλώσει σε τοπικό ραδιόφωνο ότι αν διαπιστωνόταν πως υπάρχει κρούσμα στο paddock της F1, αυτό θα σήμαινε ότι «όλα τα άτομα που έχουν εκτεθεί θα μπουν σε καραντίνα». Και πρόσθεσε: «Αν υπάρξουν κι άλλες κακές ειδήσεις, το Grand Prix τελείωσε».

Σε παρόμοια γραμμή ήταν και ο Vettel: «Αν τα πράγματα προχωρήσουν σε αυτό το σημείο, οι οδηγοί θα τραβήξουμε χειρόφρενο. Πρέπει στο τέλος να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας. Είμαστε ώριμοι και πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε και οι είκοσι».

Και δεν θα είναι ένα μόνο GP που κινδυνεύει. Αν διαδοθεί ο ιός μέσα στο περιπλανώμενο «τσίρκο» της Formula 1, θα κλείσουν τελικά ολόκληρα εργοστάσια. «Οι μηχανολόγοι μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι. Όχι όμως και η παραγωγή εξαρτημάτων», είπε άτομο από την Alfa Romeo.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προγραμματίζουμε ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα», είχε δηλώσει ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Alan Permane. «Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, περιμένουμε η σεζόν να τελειώσει μετά τους δύο πρώτους αγώνες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.