ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Formula 1: Επεισοδιακός αγώνας με δύο «κόκκινες» σημαίες αλλά στο τέλος… άνετη νίκη για τον Λ.Χάμιλτον

Formula 1: Επεισοδιακός αγώνας με δύο «κόκκινες» σημαίες αλλά στο τέλος… άνετη νίκη για τον Λ.Χάμιλτον

Το Μουτζέλο υποδέχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία Grand Prix της Formula 1 και έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Από την αρχή υπήρχαν φόβοι για το πλάτος της πίστας, καθώς παραδοσιακά το Μουτζέλο είναι πίστα MotoGP.

Παρόλα αυτά, ο Λούις Χάμιλτον πήρε μια ακόμα νίκη, δεύτερος ήταν ο Βάλτερι Μπότας που απέδειξε – ξανά – ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Βρετανό, ενώ την τρίτη θέση την πήρε ο Αλεξάντερ Άλμπον, στο πρώτο πόντιουμ της καριέρας του.

Ρικιάρντο (τρομερός αγώνας και πάλι), Πέρεζ, Νόρις, Κβίατ, Λεκλέρκ, Ράικονεν (έχασε μια θέση από τον Μονεγάσκο εξαιτίας σωστής ποινής 5 δευτερολέπτων που δέχτηκε λίγο πριν το τέλος) και Φέτελ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, με τις Φεράρι να είναι φάντασμα του ένδοξου εαυτού τους στο grand prix νο. 1000 της «καριέρας» τους.

Ο αγώνας

Από τον πρώτο γύρο οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς από την πρώτη στροφή έμειναν εκτός ο Μαξ Φερστάπεν, ο Πιερ Γκάσλι και ο Κάρλος Σάινθ, μετά από διπλό τρακάρισμα.

Αρχικά ο Στρολ χτύπησε τον Σάινθ και εν συνεχεία υπήρξε σύγκρουση με τον Γκασλί που βγήκε από την πίστα και έπεσαν πάνω στον Φερστάπεν ο οποίος βγήκε εκτός πίστας.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα, αλλά μόλις υψώθηκε η πράσινη σημαία της επανεκκίνησης… ξανάγινε χαμός. Ο Βάλτερι Μπότας άργησε να πατήσει γκάζι και οι 17 οδηγοί που ακολουθούσαν στριμώχτηκαν πίσω του, με αποτέλεσμα οι Κάρλος Σάινθ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Αντόνιο Τζιοβινάτσι και Νικολάς Λατιφί να εγκαταλείψουν νωρίς από τον αγώνα, ενώ λίγο αργότερα εκτός τέθηκε ο Στεφάν Οκόν λόγω προβλήματος στα φρένα…

Από εκεί και πέρα υπήρξαν επικές μάχες για όλες τις θέσεις πλην τις πρώτες δύο. Ο Χάμιλτον έκανε γι’ ακόμα μια φορά την βόλτα του, ενώ ο Μπότας δεν μπορούσε με τίποτα να τον ακολουθήσει. Η Mercedes μάλιστα έδωσε στους δύο μονομάχους την εντολή να μην πατάνε στα κερμπ, για να μην έχουν κάποιο απρόοπτο συμβάν.

Και αν νομίζατε πως τα είχατε δει όλα; Κάνετε λάθος! Λίγους γύρους πριν από το τέλος του αγώνα ο Στρολ βγήκε εκτός πίστας και πάλι… κόκκινη σημαία. Ο Μπότας είχε εκεί την ευκαιρία του να περάσει τον Χάμιλτον, καθώς υπήρχε νέα εκκίνηση, όμως τελικά έχασε τη θέση του από τον Ρικιάρντο. Εν τέλει η Φιλανδός πέρασε τον οδηγό της Renault μετά από λίγους γύρους. Ενώ τον Ρικιάρντο τον πέρασε και ο Άλμπον που δείχνει πως μπορεί τελικά να σταθεί στην Red Bull.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.