Αυτές είναι οι αλλαγές στον νέο ΚΟΚ – Τα… επικίνδυνα πρόστιμα θα αυξηθούν πολύ

Οι ποινές θα αφορούν κυρίως τον οδηγό και όχι στο όχημα

Αυτές είναι οι αλλαγές στον νέο ΚΟΚ – Τα… επικίνδυνα πρόστιμα θα αυξηθούν πολύ

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις αλλαγές στον νέο ΚΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα τιμωρείται το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός.

Ειδικότερα, οι ποινές θα αφορούν κυρίως τον οδηγό (χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής) και όχι στο όχημα (αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας).

Όπως είπε ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος στόχος είναι να αλλάξει η κουλτούρα του Έλληνα οδηγού καθώς «τον ΚΟΚ τον μαθαίνει για να πάρει το δίπλωμα και μετά τον ξεχνάει».

Όπως δήλωσε τα επικίνδυνα πρόστιμα, όπως το «κόκκινο» φανάρι, το αλκοόλ κοκ, θα αυξηθούν πολύ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης καθώς θα υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος έτσι ώστε να κάψουν οι ψείρες, τα ακουστικά και άλλες μορφές εξαπάτησης.

Τέλος, όσον αφορά τον νέο ΚΟΚ θεσπίζεται κατηγορία ιδιαίτερων περιπτώσεων για την οδική ασφάλεια.

Αλυσίδες

«Όταν η αστυνομία ή η Πολιτική Προστασία ανακοινώνει ότι ο καιρός θα είναι χιονιάς από Νοέμβριο έως Απρίλιο τότε το όχημα θα πρέπει να έχει αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν δεν το έχεις θα πληρώσεις πρόστιμο. Οι σχολές οδηγών δέχτηκαν να προχωρούν στην εκπαίδευση υποψήφιων οδηγών» ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.