ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτό είναι το FIAT Punto που έμεινε στο συρτάρι και δεν το είδαμε στους δρόμους!

Οι εργασίες για μια ακόμα γενιά του δημοφιλούς FIAT Punto είχαν ξεκινήσει αλλά το πρότζεκτ κατέληξε τελικά στο συρτάρι. Δέκα χρόνια μετά, η FIAT μας αποκαλύπτει την εμφάνιση που θα είχε

Αυτό είναι το FIAT Punto που έμεινε στο συρτάρι και δεν το είδαμε στους δρόμους!

Οι μέρες ανήκουν στο νέο FIAT 600e, αλλά με μια απρόσμενη κίνησή τους οι Ιταλοί έστρεψαν τους προβολείς σε ένα άλλο μοντέλο, ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας, το οποίο δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως για την παραγωγή του. Ιδού λοιπόν η νέα γενιά του FIAT Punto που μπήκε στο συρτάρι το 2013 και η ιστορία που κρύβεται από πίσω της.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δε συνηθίζουν να δείχνουν τα αυτοκίνητα που έμειναν καταχωνιασμένα σε κάποιο συρτάρι, πόσο μάλλον να τα αποκαλύπτουν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης αφιερωμένης σε ένα νέο προϊόν. Αυτό ακριβώς συνέβη στην παρουσίαση του νέου FIAT 600e, στη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε και το παραπάνω σκίτσο, το οποίο απεικονίζει το μοντέλο που θα αντικαθιστούσε το Grande Punto.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος νέων προϊόντων της FΙΑΤ, Antonio Massacesi, το τότε αφεντικό της FCA, Sergio Marchionne, ήταν επιφυλακτικός απέναντι στο segment-B, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό και όχι αρκετά κερδοφόρο για τις εταιρείες.

Ως απάντηση, ο Massacesi -ο οποίος επέβλεψε το έργο- και η ομάδα του σκέφτηκαν την ιδέα ενός μεγαλύτερου 500, το οποίο όπως βλέπετε και στο σκίτσο μοιάζει τρομερά με το 500X που παρουσιάστηκε το 2014.

Ο ίδιος περιγράφει το μοντέλο που εξελισσόταν ως «πιο φιλόδοξο από ένα Punto ή ένα Fiesta ή ένα Clio» με χαμηλότερη τιμή. Το σχέδιο άρεσε στον Marchionne και αρχικά ενέκρινε το αυτοκίνητο για παραγωγή, για να πάρει όμως την απόφασή του πίσω λίγους μήνες αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.