ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το 40% των Βρετανών ανησυχεί ότι τα ρομπότ θα καταστρέψουν την ανθρωπότητα

Το 40% των Βρετανών ανησυχεί ότι τα ρομπότ θα καταστρέψουν την ανθρωπότητα

Σχεδόν έξι στους δέκα Βρετανούς ανησυχούν σχετικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για την ανθρωπότητα η αύξηση των ρομπότ, ενώ τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι μπορούν να ακόμα και να την καταστρέψουν ολοσχερώς.

Αναλυτικότερα, το 64% θεωρεί ότι η αλληλεπίδραση ανθρώπων και ρομπότ θα είναι κάτι συνηθισμένο τα επόμενα 50 χρόνια. 

Επίσης, σχεδόν τέσσερις στους δέκα Βρετανούς ή αλλιώς το 39% αναμένει τα ρομπότ να είναι μέρος της καθημερινής ζωής του ανθρώπου μέσα σε 25 χρόνια.

Οι ανησυχίες απηχούν σε εκείνες του Στήβεν Χώκινγκ και του Έλον Μασκ οι οποίοι πριν λίγες ημέρες προειδοποίησαν ότι τα ρομπότ αποτελούν «την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ύπαρξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί και η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της νέας πολυαναμενόμενης σειράς Westworld η οποία θα προβάλλεται στο HBO και η οποία έχει να κάνει με ρομπότ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.