ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κι όμως είναι ένα Μι Χι !!!

Κι όμως είναι ένα Μι Χι !!!

To Catfish είναι ένας μοναδικός τρόπος να αποκτήσετε ένα ξεχωριστό Miata. Απλά χρειάζεται ένα ΜΧ5 χρονολογίας 1990-95, κάπου 12.000 € και αρκετό μεράκι για να ταιριάξετε το Mazda σας με το προσεγμένο στη λεπτομέρεια kit της Flyin’ Miata. Μετά θα κυκλοφορείτe με ένα πραγματικό supercar, που με λίγα χρήματα ακόμη μπορεί να αποκτήσει αντίστοιχες επιδόσεις.

To Catfish σε καλλιτεχνική απεικόνιση

Το Catfish χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη από το Miata, τα οποία συνδυάζει με ένα καλοσχεδιασμένο σωληνωτό σασί και ένα συνθετικό αμάξωμα. Ο πελάτης μπορεί να αγοράσει το Catfish σαν kit και να κάνει μόνος του το… πάντρεμα ή να δώσει στην Flyin’ Miata το αυτοκίνητό του και να παραλάβει ένα έτοιμο Catfish, με αυξημένη βέβαια τιμή.

H εντυπωσιακή πίσω εμφάνιση, με κυρίαρχο το diffuser

Το σασί είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, που μπορεί να παραδοθεί ηλεκτροστατικά βαμμένο. Το εσωτερικό της «καμπίνας» είναι από αλουμίνιο, όπως και οι ποδιές που σχηματίζουν το επίπεδο αεροδυναμικό πάτωμα. Τα πλευρά, η μούρη, το πίσω μέρος και το καπώ είναι από συνθετικά υλικά. Σαν αποτέλεσμα το Catfish είναι 300 σχεδόν κιλά ελαφρύτερο από το MX5, έχοντας μία αναλογία 5 κιλών ανά ίππο!

Τα κομμάτια του σασί και το σασί τελειωμένο, μαζί με τα μηχανικά μέρη.

Το δεμένο σασί, μαζί με τα πλευρικά κομμάτια και τη μύτη του αμαξώματος

Δεμένο αλλά άβαφο όλο το αμάξωμα.

Η “καμπίνα” του Catfish “γυμνή” πριν ντυθεί με μοκέττα.

Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει τι τιμόνι και καθίσματα θέλει, αν θέλει roll bars ή ολόκληρο roll cage,  αν επιθυμεί μικρούς ανεμοθραύστες, μισό παρμπίζ από συνθετικό υλικό ή ολόκληρο παρμπίζ. Επίσης σαν έξτρα προσφέρονται τούνελ μετάδοσης από αλουμίνιο και diffuser από συνθετικό υλικό.

Το εσωτερικό είναι απλό, ντυμένο με μοκέτα. Το τιμόνι και τα καθίσματα είναι επιλογή του ιδιοκτήτη. Ο χώρος είναι αρκετός, όπως φαίνεται από την άνετη τοποθέτηση των δύο Sparco.

Βελτιώσεις επίσης προσφέρονται και για τα μηχανικά μέρη που ξεκινούν από τις αναρτήσεις, περιλαμβάνουν επεμβάσεις στα ηλεκτρονικά του κινητήρα, turbo, ακόμη και τοποθέτηση V8 κινητήρα με… πολλή δύναμη. 

Οι ποδιές δεν είναι αισθητικά στοιχεία. Δημιουργούν ένα επίπεδο πάτωμα και μαζί με το diffuser συμβάλουν στην αεροδυναμική

Το Catfish παραδίδεται είτε με δύο ξεχωριστούς ανεμοθραύστες, είτε με μισό παραμπρίζ συνθετικό ή ολόκληρο από κρύσταλο. Η εξάτμιση που βγαίνει στο πλάι είναι στάνταρ.

Σίγουρα είναι ιεροσυλία η καταστροφή ενός Miata. Από την άλλη η αγορά ενός τρακαρισμένου MX5, με σημαντική ζημιά στο αμάξωμα και η μετατροπή του σε Catfish, ακούγεται σα μία ιδανική λύση που μπορεί να προσφέρει στον… τολμηρό ένα πραγματικά ξεχωριστό σε εμφάνιση και επιδόσεις – μόνο 600 κιλά! – αυτοκίνητο. Και βέβαια αν πουλήσει τα μέρη του Miata που δε χρειάζονται, μπορεί να μειώσει σημαντικά το όλο κόστος.

Άλλα μοντέλα της Flyin’ Miata που βασίζονται επίσης στο ΜΧ5

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.