ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ταξί του μέλλοντος θα είναι ιπτάμενο (φώτο)

Το ταξί του μέλλοντος θα είναι ιπτάμενο (φώτο)

Ίσως να μην απέχουμε πολύ από εκείνες τις ταινίες επιστημονικές φαντασίες, που δείχνουν τα οχήματα να είναι ιπτάμενα.

H Urban Aeronautics παρουσίασε ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει το ταξί του μέλλοντος. Θα κάνει τις διαδρομές του πετώντας, πάνω από τους δρόμους, με την ισραηλινή εταιρία να ανακοινώνει πως θα διαθέτει δύο δεξαμενές υδρογόνου και αντίστοιχες ενεργειακές κυψέλες, οι οποίες θα τροφοδοτούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ μέγιστης ισχύος 952 ίππων.

Οι συγκεκριμένοι κινητήρες έχουν εσωτερικούς ρότορες με τεχνολογία «Fancraft», που βελτιώνουν τη σταθερότητα του ιπτάμενου οχήματος, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν μειωμένο θόρυβο. Για τον ανεφοδιασμό του θα χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά και θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα τα 201 χλμ./ω. Παράλληλα, θα μπορεί να ταξιδεύει με γεμάτες τις δεξαμενές του για αποστάσεις έως 161 χλμ.

Το ιπτάμενο όχημα θα έχει το ρόλο του «ιπτάμενου ταξί», αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οχήματος έκτακτης διάσωσης. Το CityHawk, όπως θα ονομάζεται, θα διαθέτει και το απαραίτητο αλεξίπτωτο, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.