Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους έχουν δυνατά τη μουσική στο αυτοκίνητο  

Σε ποια χώρα θα εφαρμοστεί

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους έχουν δυνατά τη μουσική στο αυτοκίνητο  

Ακόμα πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο το οποίο σχετίζεται με την ηχορύπανση στη Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς με πρόστιμο έως και 115 ευρώ κινδυνεύουν πλέον όσοι το παρακάνουν με τη ένταση του ηχοσυστήματος.

Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, δεν θα απαιτείται κάποιο όργανο μέτρησης έντασης του ήχου, παρά μόνο η ικανότητα του αστυνομικού οργάνου να ακούει τη μουσική που αναπαράγεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου από απόσταση σχεδόν 8 μέτρων.

Στην περίπτωση αυτή, ο αστυνομικός θα μπορεί να βεβαιώνει την παράβαση, παραδίδοντας την κλήση στον οδηγού του οχήματος και αναγκάζοντάς τον να καταβάλλει το ποσό των 115 ευρώ.

Μάλιστα, σε δρόμους που περνούν μπροστά από εκκλησίες, νοσοκομειακές μονάδες και σχολεία, οι έλεγχοι θα είναι συχνότεροι και οι αστυνομικές αρχές λιγότερο επιεικής με τους λάτρεις της δυνατής μουσικής.

Δεν είναι όμως μόνο το ηχοσύστημα το οποίο θα στέλνει τους οδηγούς στο γκισέ της τράπεζας, καθώς και στην περίπτωση μιας εξάτμισης που θα ρυπαίνει ηχητικά το περιβάλλον θα επιβάλλεται αντίστοιχο πρόστιμο.

Εκτός από τη Φλώριδα και η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηχορύπανσης, τοποθετώντας «ραντάρ» ήχου, τα οποία θα ενεργοποιούνται μόλις ένα όχημα περνά από το σημείο παράγοντας υπερβολικό θόρυβο.

Αντίστοιχες συσκευές εντοπισμού έχουν τοποθετηθεί και σε χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, καθώς η ηχορύπανση συνιστά έναν εξαιρετικά επιβαρυντικό παράγοντα για τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.