ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ένδειξη ότι έκλεισαν όλα: Ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα με επείγον νομοσχέδιο

Ένδειξη ότι έκλεισαν όλα: Ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα με επείγον νομοσχέδιο

Το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο νομοθέτησης των υπολειπομένων προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τέθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει σε κύρωση συμφωνίας που θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια 5 – 6 τροπολογίες που θα αφορούν:

-Το αφορολόγητο και τον τρόπο υπολογισμού του

-Τις συλλογικές συμβάσεις με διορθώσεις των σχετικών αποσπασμάτων της αιτιολογικής έκθεσης και ενδεχομένως του σχετικού άρθρου του πρόσφατα ψηφισμένου μνημονίου

-Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

-Το συνταξιοδοτικό

-Και τα οικονομικά των κομμάτων

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε έντονη αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απαίτησαν οι όποιες νομοθετικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης να έρθουν με νομοσχέδιο και κανονικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει νεος αιφνιδιασμός της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης ζήτησε 2ωρη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου και να μεταφέρει τα αιτήματα.

Πάντως, το πιθανότερο συνέριο αναφέρει πως οι ρυθμίσεις θα έρθουν με την μορφή τροπολογιών που θα συζητηθούν σε νομοσχέδιο που θα εισαχθεί αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια προκειμένου να καμφθούν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ντομπρόβσκις: «Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα»

«Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Eρωτηθείς αν η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την πλευρά της Ελλάδας κρίνεται ικανοποιητική, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η Επιτροπή πιστεύει πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος, όπου υπάρχει υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους, όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος των μεταρρυθμίσεων.

«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία και δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο Β. Ντομπρόβσκις είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι η απόφαση ανήκει στους πιστωτές της Ελλάδας (δηλαδή των κρατών-μελών) και όχι της Επιτροπής. «Είναι σημαντικό να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για να δείξουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε τροχιά και ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει», ανέφερε τέλος ο Β. Ντομπρόβσκις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.