ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βουλή: «Πυρετός» εν μέσω Ιουλίου για τις ύστατες κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες

Βουλή: «Πυρετός» εν μέσω Ιουλίου για τις ύστατες κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες

Σε πλήρη εγρήγορση θα λειτουργήσει η Βουλή το επόμενο διάστημα καθώς έως τις 4 Αυγούστου αναμένεται η ψήφιση τουλάχιστον έξι νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών και σχέδιο νόμου αναμένεται και από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Εκτός αυτών σύμφωνα με ενημέρωση από το προεδρείο του κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε σήμερα η επιλογή των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής: της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Έργου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων. Η επιλογή έγινε μετά από αξιολόγηση τυπικών προσόντων και δομημένης συνέντευξης 17 υποψηφίων στα πρότυπα του συστήματος αξιολόγησης που ισχύει για τον δημόσιο τομέα.

Για την διαδικασία ο κ Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε πως «σήμερα έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την αξιολόγηση και επιλογή στελεχών. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Βουλή αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η καινούργια νομοθεσία για επιλογή γενικών διευθυντών με διευρυμένο τρόπο. Συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι εργαζομένων που είχαν προκύψει από διαδικασίες ψηφοφορίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατήγγειλε την διαδικασία ως διαβλητή υποστηρίζοντας πως «δόθηκε μεγάλη ώθηση σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ άλλοι έπιασαν απλά την βάση. Το ζήτημα που είχε η επιτροπή είναι ότι αγνοήθηκαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.