ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Βούτσης: «Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στους επόμενους μήνες»

Ν. Βούτσης: «Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στους επόμενους μήνες»

Ο Νίκος Βούτσης φρόντισε να μην επαναλάβει τα της πρότασης μομφής με την οποία είχε προκαλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχει διάθεση για blame game, υπάρχει διάθεση από όλους να τίθενται όλα τα αιτήματα, να συζητιούνται, να βρίσκονται λύσεις. Αλίμονο αν κάναμε επικοινωνιακά παιχνίδια ή αν εντάσσονταν στην σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και επιπλέον στοιχεία προσωπικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Είμαι μακριά από τέτοιες αντιλήψεις»

Μάλιστα ακόμη και την αναφορά σε χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας «να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» ο κύριος Βούτσης την αντιμετώπιση με συγκατάβαση.

«Ούτε εγώ, ούτε η Βουλή έχουμε σχέση με γκλίτσες και με τσοπάνηδες. Εγώ προσπαθώ με επιχειρήματα να πω κάποια πράγματα. Με προσοχή άκουσα αυτή την ανακοίνωση με προβλημάτισε θετικά δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχολείο»

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ακόμη ότι θα γίνει η προ ημερησίας διατάξεων συζήτηση που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία για το μεταναστευτικό. Ως προς την πρόταση νόμου που κατέθεσε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αυτή θα ενταχθεί στην συζήτηση του νομοσχεδίου που θα φέρει το Υπουργείο Εσωτερικών τον Ιανουάριο.

Σε ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα και νομιμοποιούν δαπάνες παλαιότερων ετών ο κ. Βούτσης είπε με νόημα.

«Αυτό να το αναρωτηθείτε μιλώντας με τους υπουργούς και τα επιτελεία τους σίγουρα υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Όμως δεν υπάρχει τίποτα θολό γύρω από αυτά τα ζητήματα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Αν υπάρχει οποιαδήποτε σκιά να τίθεται, να διερευνάται και να απαντιέται»

Τέλος όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμηθεί το χρονικό όριο μέσα στο οποίο η συμφωνία θα έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, ενώ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στους επόμενους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για τη συμφωνία των Πρεσπών χρονική εκτίμηση θα έχουμε μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία και το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στην συμφωνία. Ακούγεται ότι στα μέσα Γενάρη αυτή η διαδικασία θα τελειώσει. Όπως είδατε μπαίνουν επιπλέον στοιχεία διευκρινιστικά σε απολύτως θετική κατεύθυνση. Θα εκτιμηθούν όλα τότε και η ελληνική Βουλή εγκαίρως -με επισπεύδουσα την κυβέρνηση- θα προχωρήσει στην έγκριση, ελπίζω έγκριση, της συμφωνίας. Δεν μπορώ όμως να προκαθορίσω χρόνο. Θα εκτιμηθεί και θα αποφασιστεί μετά τις 15 Ιανουαρίου. Εχουμε και την συνταγματική αναθεώρηση γι’ αυτό και πολλές φορές σας έχω πει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο όπως λέγεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.