ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bild: «Έλληνες και Πολωνοί βουλευτές συναντήθηκαν στην Βαρσοβία – Ενώνουν δυνάμεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Bild: «Έλληνες και Πολωνοί βουλευτές συναντήθηκαν στην Βαρσοβία – Ενώνουν δυνάμεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Η Ελλάδα και η Πολωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, με βουλευτές των δύο χωρών να συναντώνται προ ημερών στη Βουλή στην Πολωνία στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Bild σε άρθρο της με τίτλο: «Οι Πολωνοί κι οι Έλληνες θέλουν πάνω από ένα δισ. ευρώ από μας», όπου αναφέρει ότι την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής είχε ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, ο οποίος «δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολεμικές αποζημιώσεις», όπως δήλωσε στο γερμανικό ταμπλόιντ ο Πολωνός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος PiS, Αρκάντιους Μούλαρτσικ.

Ο Μούλαρτσικ είναι επικεφαλής επιτροπής της Πολωνικής Βουλής για τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων. Βασικό θέμα της συνάντησης των Ελλήνων βουλευτών και των Πολωνών συναδέλφων τους ήταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Bild, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο αγώνας των δύο χωρών για τις επανορθώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα είχε καλέσει τον Ιούνιο με ρηματική διακοίνωση το Βερολίνο σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ ανάλογες απαιτήσεις προβάλλει και η Βαρσοβία, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της οποίας θα παρουσιάσει σύντομα το πόρισμά της. Ανοικτό παραμένει, σύμφωνα με τη Bild, πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η ελληνο-πολωνική συνεργασία, αφού η Πολωνία δεν έχει εκφράσει ακόμη επίσημα, παρα μόνον προφορικά- τις απαιτήσεις της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.