ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ε. Τσακαλώτος: «Οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου θυμίζουν αστρολογία»

Ε. Τσακαλώτος: «Οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου θυμίζουν αστρολογία»

O τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου «θυμίζουν περισσότερο αστρολογία».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων, να το ξεχάσει».

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει σε δήλωση του πως δεν κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σήμερα ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για ύφεση έως 13% που θα μειωθεί από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, γιατί «άλλωστε το έχει πει και στο δελτίο τύπου που συνόδευε την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». «Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία προβλέψεων σε τέτοιους καιρούς», προσθέτει, «αλλά το να πηγαίνεις από το 0% στο 13% (26 δισ. διαφορά) μέσα σε ενάμιση μήνα, κάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες προβλέψεις, θυμίζει περισσότερο αστρολογία και λιγότερο οικονομικό επιτελείο».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θέτει το ερώτημα γιατί, εφόσον ο κ. Σταϊκούρας θεωρεί ότι τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την πρόβλεψη αυτή «από 5 έως 8 μονάδες», δεν προχωράει σε ένα πιο γενναίο πακέτο μέτρων ώστε να μειωθεί η ύφεση ακόμη περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη σήμερα για την εξειδίκευση αυτών των μέτρων, αλλά προειδοποιούμε: Αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων να το ξεχάσει. Οι πολιτικές αυτές πάντα οδηγούσαν σε βαθύτερη ύφεση, όχι σε ανάκαμψη», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος. Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «έχει την ευκαιρία σήμερα να ανακοινώσει ένα ουσιαστικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων», για να τονίσει ότι «αν δεν προχωρήσει σε ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων και περιοριστεί σε δάνεια, και αναιμικές φοροελαφρύνσεις θα αποδείξει ότι αγνοεί και το μέγεθος της ύφεσης και τις ανάγκες της αγοράς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.