ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκλείστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της Ρωσίας από τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Παρά τον καίριο ρόλο που έπαιξε η Ρωσία για την απελευθέρωση του Γένους

Αποκλείστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της Ρωσίας από τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ελληνική κυβέρνηση καθώς απέκλεισε από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821 Ρώσους και Λευκορώσους διπλωμάτες, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς η Ρωσία είχε πάντοτε εξέχουσα θέση στους εορτασμούς αφού το ελληνικό κράτος οφείλει την ύπαρξη του σ’ αυτήν!

Είναι η Ρωσία που επέβαλε να γίνει η ναυμαχία του Ναυαρίνου με την οποία και απελευθερώθηκε το Έθνος.

Επίσης, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο πρώην υπουργός εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας.

Ακόμα και το πως εξοπλίστηκαν οι Έλληνες πριν την έναρξη της Επαναστάσεως, οφείλεται στους Ρώσους οι οποίοι μετά τα Ορλωφικά επέβαλαν στους Τούρκους να μην ερευνάται ποτέ κανένα πλοίο που έφερε την ρωσική σημαία.

Δηλαδή, οι Έλληνες αγόραζαν οπλισμό τον οποίο μετέφεραν ανενόχλητοι καθώς στα πλοία τους είχαν υψωμένη την ρωσική σημαία.

Το υπουργείο Εξωτερικών άρον άρον έστειλε την περασμένη Παρασκευή σήμα προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές να μην προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Συγκεκριμένα το έγγραφο έγραψε: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πριν από τρία χρόνια, τέτοιες μέρες, η Ρωσία είχε εξέχουσα θέση στους ελληνικούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου –ήταν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και παρά τους περιορισμούς της Covid-19, ο πρωθυπουργός του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μιχαήλ Μισούστιν, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τη Μόσχα, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εξάρει τη «σπουδαία συμβολή» της Ρωσίας στον αγώνα των Ελλήνων, και τον τότε δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να τιμά τον Ρώσο υψηλό προσκεκλημένο με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.