ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περιφέρεια Αττικής: Δρομολογούνται 38 νέα έργα στο κέντρο, συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ

Περιφέρεια Αττικής: Δρομολογούνται 38 νέα έργα στο κέντρο, συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ

Σειρά έργων στο κέντρο της Αθήνας, τόσο σε υποδομές όσο και για την ανάδειξη ιστορικών κτισμάτων, δρομολογεί η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Πρόκειται για συνολικά 38 νέα έργα, προϋπολογισμού 46.162.852 ευρώ, που περιλαμβάνει για την περιοχή το πρόσφατα εγκεκριμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2017 της Περιφέρειας Αττικής.

Με αφορμή τη δρομολόγηση των συγκεκριμένων έργων στο κέντρο της πρωτεύουσας, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, επισημαίνει ότι πλέον «διαμορφώνεται σαφέστερα ο οδικός χάρτης που υπηρετεί το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας, αποσαφηνίζοντας ενέργειες και στόχους, όπως είναι οι υποδομές, η ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου, αλλά και άλλων ιστορικών κτισμάτων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, εξυπηρετούν τους πολίτες και πάνω από όλα δικαιώνουν χρόνια αιτήματα τους».

Όπως ανέφερε η κ. Κυπριανίδου, στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται μελέτες για σημαντικά έργα όπως:

-Η ανακαίνιση των κτιρίων του διατηρητέου συγκροτήματος των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, αμέσως μετά τη μεταβίβαση της κυριότητας 177 διαμερισμάτων από το δημόσιο, στην Περιφέρεια Αττικής. «Κοινός στόχος», σημειώνει, είναι «η διατήρηση και αξιοποίηση των ιστορικών αυτών κτισμάτων, με άξονες την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την κοινωνική χρησιμότητα και την ισορροπημένη ένταξή τους στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής». Στις προτάσεις χρήσεων και λειτουργιών περιλαμβάνονται: Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης, ξενώνας συγγενών ασθενών Αγίου Σάββα, διαμερίσματα για κοινωνική στέγη ή χρήση για συλλογικότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Η ανακαίνιση κτιρίων ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, για τη δημιουργία Μουσείου Αντιδικτατορικής Δράσης, (μετά από πρόταση του ΣΦΕΑ) και στόχο την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.