ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σφοδρή επίθεση του χιονιά – Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε με επιτυχία

Σφοδρή επίθεση του χιονιά – Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε με επιτυχία

Σε λευκό κλοιό η Αττική υποδέχθηκε τη σφοδρή επίθεση του χιονιά στις 4 τα ξημερώματα, με χιονοστρόβιλους και κατά τόπους ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις, αλλά και ελαφρότερες σε όλη της την έκταση, ακόμη και στα παράλια.

Ωστόσο, η προετοιμασία της πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και η άμεση και συνεχής ανταπόκριση του μηχανισμού της, δεν επέτρεψαν δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κρατήθηκε ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, ακόμη και στον παράδρομο του «κρίσιμου» σημείου της Μαλακάσας. Αντίθετα η εθνικής οδός, υπό την επίβλεψη της «Νέας Οδού», παρέμεινε κλειστή για 4-5 ώρες. Από το πρωί, όλο το δυναμικό των 35 εκχιονιστικών οχημάτων λειτουργεί για την διάνοιξη του οδικού δικτύου, με έμφαση στους ορεινούς δρόμους της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Διονύσου, της Κατεχάκη κ.α. Επίσης, κλήθηκαν για αποχιονισμό στον Κορυδαλλό και στην λεωφόρο Λαυρίου.

Σημειώνεται ότι το 18μελές προσωπικό της υποστελεχωμένης -κατά 45 άτομα- Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται από τη νύχτα διάσπαρτο στο δίκτυο συντονίζοντας τις ενέργειες διάνοιξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καταφέραμε το καλύτερο δυνατόν» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΤΤ Ιωάννα Τσούπρα, προσθέτοντας: «Κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους δρόμους χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και στα Δερβενοχώρια». Ανέφερε επίσης, ότι 3-4 βαριά μηχανήματα, τύπου γκρέιτερ, βρίσκονται συνεχώς στην παλιά εθνική οδό, στη διαδρομή μεταξύ Βιλλίων – Πόρτο Γερμενού, διατηρώντας την ανοιχτή και ότι σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ρίχνεται συνεχώς αλάτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.