ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι χώροι που θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους αστέγους από το Δήμο Αθηναίων λόγω ψύχους

Οι χώροι που θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους αστέγους από το Δήμο Αθηναίων λόγω ψύχους

Ανοιχτές θα παραμείνουν την Τρίτη αλλά και για όσο οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων για τους αστέγους.   Θα λειτουργήσουν Λέσχες Φιλίας της Κολοκυνθούς, (Αίμονος 9 και Αστρους), του Κουκακίου (Δράκου 26-28), της Πανόρμου, του Αγ. Μελετίου (Ξεναγόρα 6) καθώς και η αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ στο Παγκράτι.

Τις προηγούμενες νύχτες, που επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, κατέφευγαν σ΄αυτές τις Λέσχες Φιλίας τουλάχιστον 40 άτομα, κατά μέσον όρο κάθε βράδυ. Από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι το τρίτο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο λαμβάνει έκτακτα μέτρα ο δήμος Αθηναίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη χθεσινή ημέρα διανυκτέρευσαν στους πέντε χώρους φιλοξενίας συνολικά 40 άτομα. Σε 24ώρη επιφυλακή είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που πραγματοποίησε επιτόπιες παρεμβάσεις (streetwork) σε αστέγους δίνοντάς τους κουβέρτες, φαγητό και ζεστό ρόφημα αλλά και ενημερώνοντας τους για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων, από τους οποίους επίσης παρέχονται φαγητό και κουβέρτες. Ο δήμος ζητά τη συνεργασία των πολιτών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στις τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.