ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Την ανακατασκευή της πλατείας Χαλκηδόνας στη Νίκαια χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Την ανακατασκευή της πλατείας Χαλκηδόνας στη Νίκαια χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Μία από τις πιο κεντρικές πλατείες της Νίκαιας, η πλατεία της 25ης Μαρτίου (Χαλκηδόνας), πρόκειται να ανακατασκευαστεί, έπειτα από απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην περιφέρεια και το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

Οι εργασίες ανακατασκευής της πλατείας, προϋπολογισμού 584.000 ευρώ, έχουν ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς της σε όλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργική για τους κατοίκους.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα αντιμετωπισθούν και άλλες ελλείψεις όπως για παράδειγμα στο φωτισμό και τα καθιστικά σημεία (παγκάκια), φθορές κ.ά., σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ραμπών για ΑμεΑ και οδηγούς τυφλών. Παράλληλα, θα βελτιωθεί το υπάρχον πράσινο και θα αυξηθεί με φυτεύσεις δένδρων και θάμνων ενώ σε ορισμένα σημεία θα τοποθετηθεί προφυτρωμένος χλοοτάπητας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.