ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άτακτη υποχώρηση του Δ.Αθηναίων στα αιτήματα των αλλοδαπών: Άνοιξε ξανά το πακιστανικό σχολείο

Άτακτη υποχώρηση του Δ.Αθηναίων στα αιτήματα των αλλοδαπών: Άνοιξε ξανά το πακιστανικό σχολείο

Μετά από πιέσεις, η απόφαση του Δήμου για καθυστέρηση της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας αναιρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου, όταν και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε την έναρξη του σχολείου.

Είχε προηγηθεί ένα μεγάλο κίνημα «αλληλεγγύης» όλες τις προηγούμενες μέρες, από τους γνωστούς «επαγγελματίες αλληλέγγυους»

Επίσης, σήμερα αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας που πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε.

Οι διοργανωτές είχαν στήσει συμβολικά θρανία και καρέκλες με παιδιά του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας θέλοντας να επισημάνουν την άμεση αναγκαιότητα για επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Για το θέμα μίλησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «η αλληλεγγύη νίκησε» και τόνισε ότι «παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη του Δήμου Αθηναίων για την καθυστέρηση έναρξης του σχολείου», μεταξύ άλλων.

«Η αλληλεγγύη νίκησε! Πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων πήρε απόφαση για την έναρξη του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας. Είχε προηγηθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης όλες τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Η Ανοιχτή Πόλη από την πρώτη στιγμή είχε στηρίξει το αίτημα λειτουργίας του σχολείου και πήρε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις. Τ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ο δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ότι χρειάστηκε μια μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης για να πετύχουμε το αυτονόητο. Παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη του Δήμου Αθηναίων για την καθυστέρηση έναρξης του σχολείου. Η λειτουργία του αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.