ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μουτζούρης: «Δεν θέλω ρήξη με την κυβέρνηση αλλά δεν θέλω ούτε νέες δομές φιλοξενίας αλλοδαπών»

Κ.Μουτζούρης: «Δεν θέλω ρήξη με την κυβέρνηση αλλά δεν θέλω ούτε νέες δομές φιλοξενίας αλλοδαπών»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις τεταμένες σχέσεις των τοπικών αρχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την κυβέρνηση.

«Όταν συζητήσαμε με τον κύριο υπουργό καταλήξαμε στο ότι παγώνουν οι διαδικασίες επιτάξεως για να κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση. Μετά η κυβέρνηση το ξανασκέφτηκε και δεν ήθελε διάλογο από μηδενική βάση και ήθελε από εμάς μόνο να προτείνουμε θέσεις για τις δομές. Δεν είναι αυτός στο ο στόχος μας εμείς θέλουμε συζήτηση από μηδενική βάση διότι έχουμε άλλες σκέψεις να τους προτείνουμε. Κατά συνέπεια είμαστε τώρα είμαστε τώρα σε μία διακοπή συζητήσεως. Εάν η κυβέρνηση θέλει συζήτηση από μηδενική βάση είμαστε εδώ», δήλωσε αναφερόμενος στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Παράλληλα, επέμεινε πως ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε στις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει συμφωνία που να επιβάλει στην Ελλάδα τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά.

Μάλιστα, επισήμανε πως ο κ. Σχοινάς δεν τον διέψευσε ποτέ στις δηλώσεις του λέγοντας πως ήταν μπροστά 20 άτομα.

«Σε ρήξη δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε μιλώντας για τον εαυτό: «θα συζητήσω, δεν πρόκειται να κάνω ρήξη με την κυβέρνηση, ούτε να κάνουμε σκηνικά πολέμου».

Σημείωσε δε πως πρόκειται για μια κρίσιμη περιοχή ενώ εκτίμησε πως είναι δύσκολο, βάσει κόστους, να κατασκευαστούν νέες δομές.

«Να μην κάνει μαντρί ταλαίπωρων μεταναστών τα νησιά μας. Είμαστε σε μια κρίσιμη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να προτείνουμε άλλες θέσεις για νέες δομές. Η δική μας ειλημμένη απόφαση είναι ότι δεν θέλουμε άλλες δομές. (…)Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Αρκετά πληρώσαμε. Η κάθε δομή στοιχίζει 80 εκατομμύρια (…) δεν μπορούν να κατασκευαστούν σε έξι μήνες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξουσιοδότησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.