ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήμαρχος Ύδρας: «Ο σεισμός δεν έγινε αντιληπτός από πολλούς ούτε υπάρχουν ζημιές»

Δήμαρχος Ύδρας: «Ο σεισμός δεν έγινε αντιληπτός από πολλούς ούτε υπάρχουν ζημιές»

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αθήνα σημειώθηκε στις 10:27 το πρωί της Δευτέρας στην Ύδρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Γεώργιο Κουκουδάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση δεν προκλήθηκε καταστροφές, ενώ όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ύδρα είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα όπως είπε ο σεισμός δεν έγινε αντιληπτός από πολλούς εξαιτίας του μεγάλου εστιακού του βάθους.

Δήμαρχος Ύδρας: Δεν υπήρξε καμία κλήση για βοήθεια

«Δεν έχουμε καμία αναφορά για υλικές ζημιές, ενώ από όσο πληροφορούμαι από τους περισσότερους κατοίκους ο σεισμός δεν έγινε καν αισθητός. Σε επικοινωνία που είχαμε, αλλά και σε επιτόπια επίσκεψη στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο που έχουμε στο νησί δεν υπήρξε καμία κλήση για βοήθεια, ενώ και το αστυνομικό τμήμα και το λιμεναρχείο δεν αναφέρουν κάτι. Έχουμε καθησυχαστεί και από τις αρμόδιες δηλώσεις των αρμόδιων επιστημόνων. Είμαστε όλοι καλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης.

Μάλιστα όπως είπε σε επίσκεψη που είχε την περσινή χρονιά στο Γεωλογικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών οι ειδικοί τον διαβεβαίωσαν ότι «η Ύδρα δεν ανήκει σε σεισμολογική περιοχή που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός έγινε στις 10:27 και το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 53 χλμ. ΝΝΑ της Ύδρας και 119 νότια της Αθήνας. Το εστιακό βάθος είναι μεγάλο, στα 90 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι η πρώτη εκτίμησή του ήταν 5,1 Ρίχτερ. Από την άλλη, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο τόνισε πως η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.