ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Βελόπουλος για Oruc Reis: «Σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας»

Κ.Βελόπουλος για Oruc Reis: «Σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ενημερώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis εντός του ανατολικού τμήματος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Κατέστησα σαφές στον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζουμε σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας. Η πρέπουσα αντιμετώπιση σε αυτήν την πρόκληση είναι η διενέργεια νηοψίας στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος ως αυτονόητη άσκηση εθνικής κυριαρχίας και η βύθισή του, εάν δεν υπακούσει στις εντολές».

Όπως πρόσθεσε: «Εστίασα στην ηχηρή απουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησα την επίκληση του άρθρου 42 για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. Ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε εξωτερική απειλή είναι η ομοψυχία του Έθνους. Ομοψυχία όμως που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ώστε να χαραχθούν οι κόκκινες γραμμές του Έθνους απέναντι στους εισβολείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, καταλήγοντας, είπε στην Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνομιλία τους: «Χαρακτήρισα αυτονόητη αναγκαιότητα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ώστε να υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα τεκταινόμενα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.