Υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση και «μπλόκο» στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους προανήγγειλε ο Α.Γεωργιάδης!

Υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση και «μπλόκο» στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους προανήγγειλε ο Α.Γεωργιάδης!

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση, αλλά και πιθανό «μπλόκο» στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει συζήτηση περί ενδεχόμενης εφαρμογής του click away για τους ανεμβολίαστους τον χειμώνα» τονίζοντας ότι θα είναι λάθος όποιος επιχειρήσει να προφητεύσει τι θα συμβεί τότε.

Παρόλα αυτά άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξουν τέτοια μέτρα, λέγοντας πως «το αν θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα, αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού. Εάν ο ιός είναι ανεξέλεγκτος και οι ΜΕΘ ανεβαίνουν, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να πάρει θα ήταν και αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να το αποκλείσει».

«Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα, είσαι με μάσκα, στο εστιατόριο τη βγάζεις για να φας», είπε ο κ. Γεωργιάδης διαχωρίζοντας τις δύο επιχειρηματικές κατηγορίες. Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να υποχρεώσει η κυβέρνηση να εμβολιαστούν και οι έμποροι, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «στην κουβέντα περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν έχω ακούσει τίποτα για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον έμπορο ούτε για τον εργαζόμενο». Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο σημείωσε ότι έχει ακούσει για άλλες κατηγορίες. Ειδικότερα για την εστίαση είπε ότι «είναι άλλο πράγμα».

Επισήμανε επίσης ότι αυτήν τη στιγμή για να δουλέψει κανείς στην εστίαση θα πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων, οπότε «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ».

Παρόλα αυτά να τονίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Καθώς ναι μεν απαιτούνται εξετάσεις για να δουλέψει κάποιος στην εστίαση, αλλά μέσα σε αυτές δεν είναι οι εμβολιασμοί.

Αναφορικά με τον τουρισμό είπε πως, ως Υπουργός Ανάπτυξης έχει «πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού». «Μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας. Σχεδόν 50% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)», τόνισε.

Ειδικά για τη Μύκονο είπε πως είναι «πάνω από το 2019 και με υψηλότερες τιμές», εξηγώντας ότι, «τα μέτρα είχαν επίδραση σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες. Δεν ήταν αρνητική η επίδραση, αφού δεν έγιναν τα πάρτι, άρα απέδωσαν τα μέτρα» και τόνισε ότι, «η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Μύκονο, αλλά τον τουρισμό στην Ελλάδα κι επειδή ενδιαφερόμαστε για όλη τη χώρα πήραμε μέτρα».

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο, αν δεν τηρούνται τα μέτρα και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομία», τόνισε και αναφέρθηκε στους συνεχείς ελέγχους που χθες απέδωσαν «450 παραβάσεις, 50 λουκέτα και 13 συλλήψεις».

Χαρακτήρισε «ασυνείδητο, ανεύθυνο κι επικίνδυνο» αυτόν που βάζει όρθιους να χορεύουν αγκαλιασμένοι μέσα στο μαγαζί του εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει ή να απολογηθεί για τη λάθος προφορά του ονόματος του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρελθόν, είπε πως «συγγνώμη πρέπει να μου ζητήσουν αυτοί που με βρίζουν δύο χρόνια επειδή έκανα σαρδάμ, για το οποίο είχα ζητήσει συγγνώμη στην ίδια εκπομπή την ίδια ώρα».

Να υπενθυμίσουμε πως και πρόσφατα ο Α.Γεωργιάδης είχε αναφερθεί σε πιθανό αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από το λιανεμπόριο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8AF014GGiSs&feature=emb_title&ab_channel=Ygeianews

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.