ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Βαρβιτσιώτης από Κύπρο: «Έχουμε συνηθίσει την Τουρκία κάθε φορά που πιέζεται να αυξάνει τον βαθμό της έντασης»

Μ.Βαρβιτσιώτης από Κύπρο: «Έχουμε συνηθίσει την Τουρκία κάθε φορά που πιέζεται να αυξάνει τον βαθμό της έντασης»

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε από τη Λευκωσία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις που εντείνονται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, είπε πως η Ελλάδα έχει προχωρήσει «σε ένα γενναίο πρόγραμμα εξοπλισμών έπειτα από μια δεκαετία απουσίας από τα εξοπλιστικά προγράμματα για να στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι μια χώρα που στηρίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια στην περιοχή, και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για την Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι».

Όπως είπε «έχουμε συνηθίσει την Τουρκία το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που πιέζεται να αυξάνει τον βαθμό της έντασης. Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί σε κάθε επίπεδο. Έχει προετοιμαστεί μέσα από τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες και συμπράξεις, πολλές από αυτές με την Κύπρο, έχει καλλιεργήσει το έδαφος μαζί με την Κύπρο, στα πλαίσια της ΕΕ, έχει στείλει τα μηνύματα στους υπερατλαντικούς μας φίλους και εταίρους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχήθηκε χρόνια πολλά για την ημέρα στον κυπριακό Ελληνισμό και στην Ελλάδα. Είπε πως «σήμερα μεταφέροντας τους χαιρετισμούς, τις ευχές και έχοντας την τιμή να εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτή τη λαμπρή γιορτή θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη σπουδαία ελληνοκυπριακή νεολαία, η οποία παρέλασε κρατώντας ψηλά τις σημαίες μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.